İkinci sırada çevre ve deniz kirliliği, üçüncü sırada hanutçuluk geliyor. Vali Fatih Şahin, "Turizmde yaşanan olumsuzlukları en alt seviyeye indirmek için çalışmalara devam ediyoruz." dedi.

YILDA 3 MİLYON YABANCI TURİST GELİYOR

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Muğla, yılda 3 milyon yabancı turisti ağırlıyor. Valilik, turistlerin şikâyetlerini dinlemek için Alo 179 hattını kurdu. Turizm Hattı'na en çok şikâyet gürültü kirliliği, çevre ve deniz kirliliği ile hanutçuluktan geldi. Bu yıl turistlerin açtığı 535 şikâyet telefonundan 231’i gürültü, 75’i çevre ve deniz kirliliği, 25'i hanutçuluk hakkındaydı. 2011 yılında 278 gürültü kirliliği, 44çevre ve deniz kirliliği, 14 hanutçuluk şikayeti gelmişti.

HEDEF, TURİSTİ MEMNUN GÖNDERMEK


Vali Şahin, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İlimizi ziyaret eden turistlere sunulan hizmetin kalitesini arttırmak ve turistlerin karşılaştığı sorunları çözerek, memnun ayrılmalarını sağlamak amacıyla valiliğimizce ülkemizde ilk olan Alo 179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi kuruldu. Merkezde İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Farsça bilen yüksek eğitimli kişilerden oluşan altı kişilik ekip turizm sezonunda 7 gün 24 saat, diğer zamanlarda mesai saatleri içinde hizmet veriyor.”