Saadet Partisi Denizli 5.sıra milletvekili adayı Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, isim ve soyismindeki 42 harfiyle milletvekili adaylarının içinde dikkat çeken isimlerden biri oldu. Denizli'de yerel bir gazetenin sahibi olan Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, meclise gittiği takdirde ilk yapacağı çalışmanın kendisi gibi uzun ismi sebebiyle bürokraside sıkıntı yaşayan vatandaşların sorununu çözmek olduğunu söyledi.


BABAM ARKADAŞLARINI KIRAMAMIŞ


34 yaşındaki Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, doğduğu zaman babasının arkadaşlarının bir isim önerdiğini, babasının da arkadaşlarını kırmamak için önerilen tüm isimleri kendisine verdiğini belirterek, "Sonunda biz hepsini koyalım deyince bizim ismimiz beş tane oldu. Bizim esas soyadımız Kam. Ama ismimiz uzun olunca, soyismimizin de uzun olmasının yakışacağını düşünerek Nebioğulları olarak değiştirildi" dedi.

İsim ve soyisminin toplam 42 harften oluştuğunu belirten milletvekili adayı Nebioğulları, "Bunun avantaj ve dezavantajları var. Ama avantajları daha fazla. Meclise girdiğim zaman sima olarak beni hatırlayamayabileceklar ama ismim Türkiye'nin aklında yer tutacak. Simamız unutulsa da ismimiz hep yaşayacak" diye konuştu. İsminin uzun olmasının en büyük dezavantajının bürokraside karşısına çıktığını belirten Nebioğulları, sözlerine şöyle devam etti: "Teknolojinin dezavantajlarını gördüm. Hastaneye gittiğimde kendime provizyon alamıyorum. İsim hanesine isimlerim sığmıyor. Bilgisayar programlarını yazanların benim gibi uzun isimli insanlar aklına gelmemiş. Şimdi her hastaneye gittiğimizde bilgi işlem servisinden kayıt yaptırmak zorunda kalıyorum"

Bu konuyu Sağlık Bakanlığı'na da ilettiğini belirten Nebioğulları, şunları söyledi: "Benim yaşadığım bu dezavantajları köyde kentte yaşayan benim gibi uzun isimli vatandaşlarımız da yaşıyordur. Meclis'e gittiğim taktirde ilk hedefim bu sorunu çözmek olacak."

Seçmenlerine de bir çağrıda bulunan genç milletvekili adayı, "Ben Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları. Saadet Partisi Denizli Milletvekili adayıyım. Halkımızdan destek bekliyorum" diye konuştu.