Türkiye’ye kaçak girdiği ve yıllık ikamet tezkeresi harçlarını ödemediği için maliye tarafından kesilen 10 bin liralık idari para cezası temin edildi. Cezası ödenen Shemrayyva, şimdilik rahat bir nefes aldı.

Antalya’ya 7 yıl önce turist olarak geldiğinde, bir inşaat firmasında PVC doğrama işi yapan 34 yaşındaki Gökhan Gizler ile dini nikah kıydırarak evlenen Shasolten Shemrayyva’nın 4 yaşındaki Beğenç, 2 yaşındaki Kardelen ve 3 aylık Umut adlı üç çocuğu oldu. Eşinin peşinden Antalya, Bolu ve İzmir Çeşme’de yaşamını kaçak sürdüren Shemrayyva, son olarak Datça’ya yerleşti. Bu arada, Türkiye’ye kaçak girdiği tespit edilen Shemrayyva’ya, maliye tarafından, yıllık ikamet tezkeresi harçlarını ödemediği için 10 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, parayı ödememesi durumunda tek başına sınır dışı edileceği ve yedi yıl süreyle Türkiye’ye gelemeyeceği bildirildi.

Shasolten Shemrayyva’nın durumunu öğrenen Datça Kaymakamı Hamdi Üncü’nün devreye girmesiyle yardım kampanyası başlatıldı. İki gün içinde 6 bin 500 lira toplandı. Datça Kaymakamlığı da ödeme süresinin son günü 3 bin 500 lira yardımda bulundu.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, 3 çocuğuyla zor durumda kalan Shasolten Shemrayyva için Datçalılar’ın seferber olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Datçalılar’a gösterdikleri yardımverlikten dolayı teşekkür ediyorum. İki gün gibi kısa bir sürede paranın önemli bir bölümünü topladılar. Kalan 3 bin 500 lirayı da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan karşıladık. Para ödenerek, ceza kaldırıldı. Şimdi gerekli prosedürlerin tamamlanarak çiftin evlenmesini bekliyoruz. Bu sayede bir aile parçalanmamış olacak."

Gönül rahatlığıyla ülkesine gidebileceğini belirten Shemrayyva da, "Bir an önce Türkmenistan’a gideceğim. Oradan bekar kağıdımı alıp geri döneceğim ve çocuklarımın babasıyla evleneceğim. Çocuklarımdan ayrı kalma korkusunu bir daha yaşamak istemiyorum" dedi.