Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 2’inci sınıf öğrencisi Ahmet Uysal dün akşam, ambulans şoförü babası Salih, ev kadını annesi Herdem ve ablası Şebnem Uysal ile birlikte çay içip, sohbet ettikten sonra odasına çekildi. Bilgisayarın başında uzun süre zaman geçiren Uysal, saat 04.00 sıralarında ailesi uyurken, salonda bulunan pompalı tüfeği aldı. Tekrar odasına geçen Uysal, çenesinin altına dayadığı tüfeğinin tetiğini çekerek yaşamına son verdi. Silah sesine uyunan Uysal çifti oğullarını kanlar içinde görünce durumu 112 Acil Servis ve polis ekiplerine bildirdi.

Sevk edilen sağlık ekipleri, Uysal’ın öldüğünü belirledi. Polisin evde yaptığı incelemede Uysal’ın "Ölümümden kimse sorumlu değildir" yazılı notu bulundu. Savcının olay yerindeki incelemesi ardından Uysal’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, polis soruşturma başlattı.

Uysal’ın geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonrası uzun süre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğü, bu sürede psikolojik sorunlar yaşadığı belirtildi. Ahmet Uysal’ın intiharından bir süre önce sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasındaki duvarına yazdığı, şu şiir dikkat çekti:

"Sonu belli olmayan bir yoldur hayat / Önüne ne zaman, neyin çıkacağını bilemezsin / Bazen bir şeyler alır götürür senden, tutamazın / Bazen de hayatın getirdiklerinden kaçmak istersin ama kaçamazsın / Böyledir hayat, bir türlü anlayamazsın ve bir gerçek vardır / Acıyı tatmadan, mutluluğu yaşayamazsın.”