Mehmet Ali İpek, geçen 15 Mayıs’ta İstanbul Üniversitesi'nden bir grup öğrenci arkadaşıyla Bodrum’a tatile geldi. İpek ve arkadaşları, dün sabah saatlerinde günübirlik tekne turuna çıktı. Tekne, akşam üzeri Bodrum’a 4 mil uzaklıktaki Karaada’ya demirledi. Burada karaya çıkan İpek, yasak olmasına rağmen yaklaşık 20 metre yükseklikten Meteor Çukuru’na peşpeşe üç kez atlayış yaptı. İlk iki atlayışı başarılı olan İpek, üçüncü atlayışında havada dengesini kaybedince yüzü koyun suya düştü. Çarpmanın şiddetiyle bayılan ve ağız ve burnundan kan gelen İpek’i arkadaşları hemen suya atlayarak denizden çıkardı.

ŞANSI İŞADAMI POLAT OLDU

Bu sırada 'Infinity' adlı lüks yatı ile Karaada’da bulunan ve olaya tanık olan Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı, işadamı Adnan Polat, kaptanı Hasan Kaskar’a talimat verip İpek’in botla alınıp Bodrum Limanı’na götürülmesini sağladı. Zodyak botta ilk müdahalesi yapılan İpek, limanda hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansına nakledilerek Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan İpek’in durumunun iyiye gittiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Sahil Güvenlik, İpek’in üç arkadaşının ifadesine başvuruldu.

İpek’i hastaneye yetiştiren Kaptan Hasan Kaskar, "Meteor Çukuru’na o kadar yüksekten atlamak, ölmek demek. Uyarı levhaları olmasına rağmen birçok kişi heyecan yaşamak için buradan suya atlıyor. Her yıl bir kaç kişi ölümden dönüyor ve hastanelik oluyor. Genç atladıktan hemen sonra müdahale edip, ilgililere bilgi vererek, hızla karaya getirip ambulansa teslim ettik" dedi.