Çorbacı’nın ilk ifadesinde, Tamer Uzun ile bir sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı ve kendisini kadın olarak tanıttığını, ancak buluştuklarında erkek olduğunu görünce öfkelenip bıçakladığını söylediği öğrenildi.

Cinayet, Adnan Menderes Bulvarı numara 39'daki Demirkapı Apartmanı'nda 18 Mayıs’ta meydana geldi. Kıbrıs Caddesi'nde kuaför dükkanı bulunan 24 yaşındaki Murat Çelikel, öğle yemeği için Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Tamer Uzun ile kaldığı Demirkapı Apartmanı'ndaki eve gitti. Oturduğu dairenin önüne gelen Murat Çelikel, iddiaya göre, içerdeki tartışma seslerini fark edip kapıyı açmaya çalıştı, ancak bir türlü açamadı. Çelikel, bunun üzerine kapıya yüklenip kırarken, bu sırada içerden bir kişi koşarak çıkıp, Çelikel'e vurup kaçtı. Paniğe kapılan Çelikel, içeriye girdiğinde yatak odasında ev arkadaşını üzeri çarşafla örtülü ve kanlar içinde gördü. Üzerinde kıyafet olmayan arkadaşın karnından bıçaklandığını fark eden Çelikel, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis, kaçan kişinin eşkal bilgilerini alıp yakalamak için çalışma başlatırken, sağlık görevlileri, üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiğini belirledi.

AHIRDA SAKLANMIŞ, UYKUSUNDA YAKALANDI

Üniversiteli Tamer Uzun’un öldürülmesinin ardından bölgedeki güvenlik kameralarını tek tek tarayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ana caddede sakin yürüyen bir kişinin ara sokaklarda koştuğunu belirledi. Yapılan eşkal çalışmasında kaçan kişinin daha önce de adam yaralamak suçundan emniyette kaydı bulunan 23 yaşındaki Kürşat Çorbacı olduğu tespit etti. Şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan polis, cinayet zanlısı olarak aranan Çorbacı’yı Çeştepe Beldesi’nde bulunan ahırda saklandığını bilgisine ulaştı. Sabaha karşı saat 05.00 sıralarında ahıra baskın düzenleyen polis, o sırada uyuyan Kürşat Çorbacı’yı kıskıvrak yakaladı.

TEHDİT SAVURDU


Emniyetteki işlemlerinin tamamlananmasının ardından adliyeye sevk edilen Çorbacı çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Kürşat Çorbacı bu sırada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “O muhbirler rahat uyusun. Bunun çıkışı da var” dedi.

FACEBOOK’TA TANIŞMIŞLAR


Öldürülen üniversite öğrencisi Tamer Uzun’un Facebook’ta kendisine 'Ela Taş' adıyla bir sayfa açtığı ve yüzü görünmeyen bir kadın fotoğrafı koyup telefon numarasını yazdığı ortaya çıktı. Tutuklanan Kürşat Çorbacı’nın ifadesinde, Tamer Uzun ile sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığını, bir kadınla buluşacağını düşünerek buluşma yerine gittiğini, karşısında Uzun’u görünce de öfkelenip tartıştığını ardından da mutfaktaki bıçakla üniversiteli genci bıçakladığını söylediği öğrenildi.