Büyükşehir Yasası ile köyden mahalle statüsüne geçen Selimiye, doğal güzellikleri kadar son yıllarda artış gösteren inşaatlarla da dikkati çekiyor. Deniz kenarında neredeyse boş arsa kalmayan mahallenin sakinleri, inşaat yoğunluğundan şikayetçi.

Selimiye Köyü Muhtarı Şenol Deniz yaptığı açıklamada, köyleri için 1/ 25 binlik imar planının hazırlandığını ancak fiziki yapısı nedeniyle onaylanma aşamasında olan planın uygulanmasının güç olduğunu savundu.

Plana göre denizden sonraki ilk 100 metrenin yeşil alan ve park olarak ayrıldığına dikkati çeken Deniz, şöyle konuştu:

"Bu mesafeden sonraki yerlere ticari alan ve konutlar için izin verildiğini biliyoruz. Selimiye'nin coğrafyasına baktığımızda 100 metreden sonra dağlar var. Bu planın Selimiye'ye uymayacağını düşünüyoruz, bunun itirazını belediye yapacaktır. Marmaris Belediyesi yetkililer 1/5 bin ve 1/10 bin imar planlarının hazırlanmasına hemen başlanacağını bildirdi. Selimiye için uygun bir plan yapılacaktır."

"Altyapıda sorun yaşıyoruz"

Selimiye'nin son 5 yıldır popüler hale geldiğini anlatan Deniz, bin 400 olan mahalle nüfusunun yaz aylarında 6-7 bini bulduğunu vurguladı. Nüfus artışının altyapı açısından büyük sıkıntı doğurduğuna değinen Deniz, özellikle kanalizasyon ve su sorunu da yaşadıklarına işaret etti.

Buna rağmen Selimiye'nin çok sevildiğini belirten Deniz, "Bu sene Selimiye'de 140'a yakın yeni inşaata başlandı. İmar planı olmadığı için bunların büyük bir çoğunluğu kaçak. Selimiye'nin daha fazla betonlaşmasını istemiyoruz ve yetkililerden acil yardım bekliyoruz" dedi.

Mahalledeki kaçak binalardan en dikkat çekicisi ise denize sıfır konumda yapılan 4 katlı bir otel inşaatı. Mahalle sakinlerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de tepkisini çeken ve durdurulması için imza kampanyaları düzenlenen inşaatın, Kıyı Kenar Kanunu'nu ihlal ettiği gerekçesiyle geçen günlerde Marmaris Belediyesi tarafından mühürlendiği öğrenildi. 

Ünlülerin gözde tatil yeri

İngiliz The Times Gazetesi'nin geçen yıl Türkiye'deki "gizli cennetler" arasında gösterdiği Selimiye, son yıllarda çok sayıda ünlünün gözdesi haline geldi.

Otellerde iki kişilik oda fiyatlarının 450 lirayı bulduğu Selimiye'nin müdavimleri arasında Kenan İmirzalıoğlu, Olgun Şimşek, Nilüfer, Ebru Şallı, Eda Taşpınar, Erol Evgin ve Altan Erkekli gibi ünlü isimler de yer alıyor. Bazı ünlüler ise yaz aylarını Selimiye'de satın aldıkları evlerde geçiriyor.