CHP Uşak milletvekili aday adayı İsmet Akın, İsmetpaşa Caddesi başta olmak üzere il merkezindeki reklam panolarına üzerinde partisinin amblemi ve kendi fotoğrafı bulunan üzerinde, ’80 yılda yapılanları 8 yılda sattılar’, ’Gençler sizin gemiciğiniz var mı? Bilal’in var’, ’Sadaka değil, Aile Sigortası’ ve ’Sonumuz inşallah Silivri olmaz’ yazılı afişler astırdı. Ancak, Saha Ajans aracılığıyla asılan ve daha 10 gün kalması gereken 91 tanıtım afişi Uşak İl Emniyet Müdürlüğü’nün tebligatı üzerine belediye zabıta ekipleri tarafından geçen 25 Mart’ta söküldü.

YENİ AFİŞLER DE SÖKÜLDÜ

Ertesi sabah ise aynı ajansa başvuran, adının ’Asım Gültekin’ olduğunu söyleyen bir kişi, tepki amacıyla, aynı mesajların yer aldığı ancak CHP logosunun ve Akın’nın fotoğrafının kaldırıldığı, altına da ’Siz biliyorsunuz’ ibaresi eklenmiş başka afişler astırdı. İsmet Akın da, sökülen afişlerinin yerine Atatürk ve İsmet İnönü’nün veciz sözlerinin yer aldığı yeni afişler koydurttu. Ancak, bu afişler de dün saat 20.30 sıralarında Valiliğin emri ve polisin tebligatı üzerine belediyenin taşeron işçileri tarafından söküldü. Sökülemeyen afişlerin üzeri ise boyanarak kapatıldı. Afişlerin kaldırılması CHP’lileri kızdırdı.


’ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ BİLE BOYADILAR’

Afişlerin ikinci defa kaldırılmasını ileri demokrasi olarak nitelendiren CHP Uşak milletvekili aday adayı İsmet Akın tepkisini şöyle dile getirdi:
"Afişlerimde yer verdiğim Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün sözlerine bile tahammül edemiyorlar. Afişlerde herhangi bir parti amblemi yok, aday adı ve fotoğrafı yok. Buna rağmen siyaha boyayıp afişleri de söküyorlar. AKP kaybetmenin paniği içinde. Bana bu afişlerin kaldırılması konusunda herhangi bir tebligat yapılmadı. Bu afişlerde de tebligat yapılabilecek bir durum yok. Afişlerde yer alan sözlerde, suç unsuru içeren bir şey yok. Atatürk’ün sözleri var. Afişlerimde kullandığım sözlerin üçte biri Atatürk’ün sözleridir. ’Cumhuriyet düşüncesi hür, vicdanı hür nesiller ister’ sözünü bile siyaha boyadılar. Valilikten karar çıkmış işçiler de boyuyorlar. ’Çokça üreten hakça bölüşen bir Türkiye’ sözüne bile tahammül edemiyorlar. Yılmak yok, reklamlarıma devam edeceğim. Korkum yok ama bunu yaptıranların korkusu var. Bunlar genel seçimi kaybetmekten korkuyor."

’AKP KAYBETTİĞİNİ ANLADI’

CHP Uşak İl Başkanı Mahmut Ünal da, AK Parti iktidarını indirmek için mücadeleye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:
"Ülkemizde basılmamış kitaplar toplatılıyor, sorulanlardan rahatsız olunuyor, afişler toplatılıyor. Bu AKP hükümetinin kaybettiğini anladığının bir göstergesidir. Biz yılmadan mücadelemize devam ederek AKP iktidarını indirmek için devam edeceğiz. Başka illerde böyle bir uygulama yok. Geçen hafta afişlerimizin toplatılmasını protesto ettik. Bundan sonraki aşamada hakkımızı yargıda arayacağız."