Kısa süre önce cezaevinden çıktığı belirlenen hırsızlıktan sabıkalı Mehmet S.'nin, bir lokantadan da 60 lira çalması güvenlik kamerasına takıldı. Polisin takibiyle yakalanan Mehmet S., mahkemece tutuklandı.

Olay, Sevgi Yolu'ndaki bir banka şubesinin önünde geçen 15 Kasım'da meydana geldi. Terzi Kenan Güler'e eşi Şefika Güler 500 lira verdi ve kredi kartının borcunu yatırmasını istedi. Parayı cebine koyan Güler, çalınmasın diye de elini cebinde tuttu, ATM önünde sıraya girdi. Bu sırada, Güler'in yanına gelen Mehmet S., iddiaya göre, ona, "Hayırdır amca elin cebinde ne bekliyorsun?" diye sordu. Güler de cebindeki parayı çıkartıp, "Cebimde para var, çalınmasın diye elimi cebimde tutuyorum" cevabını verdi. Parayı gören Mehmet S., "Amca cezaevinden yeni çıktım, uzun süredir de paraya dokunmadım. Verir misin bir kez dokunayım" dedi. Mehmet S.'den şüphelenmeyen Güler, parayı ona verdi. Paraya bakarak bir süre oyalanan Mehmet S., aniden koşarak kaçmaya başladı.

Neye uğradığını şaşıran Kenan Güler, polisi arayıp durumu anlattı, ancak ilk gün Mehmet S. yakalanamadı.
Olaydan bir gün sonra yine Sevgi Yolu'nda 32 yaşındaki E.B.Ö.'ye ait lokantaya kimsenin olmadığı sırada giren Mehmet S. kasadaki 60 lirayı alıp uzaklaştı. Karşıdaki işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülenen Mehmet S.'nin kimliğini tespit eden Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Sevgi Yolu'ndaki önlemini arttıran polis geçen perşembe günü Mehmet S.'yi yakaladı. Gözaltına alınan şüphelinin hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğu, 13 Kasım'da da cezaevinden çıktığı ve sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet S., mahkemece tutuklandı.