Turizm çalıştayında kendilerine verdiği destek için Vali Kıraç'a teşekkür eden ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, gürültü yönetmeliğinin uygulanmaya geçiş evresinde destek istedi

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, yönetim kurulu üyeleri Dursun Bülent Tercan, Sevda Zorlu, Faik Alsaç ve Haluk Nişlioğlu ile birlikte İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret etti. İşler, Mart ayı başında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla ilk kez İzmir'de düzenlenen turizm çalıştayında sektörün güncel sorunlarının ele alındığını anımsattı.
Yıllardır Antalya'da düzenlenen çalıştayın İzmir'de düzenlenmesinin önemli olduğunun altını çizen ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, çalıştayda sektör temsilcilerinin sorunlarını doğrudan bakana ve ilgili kurumların yetkillilerine iletme olanağı bulduklarını söyledi. İşler, turizm çalıştayının düzenlenmesinde kendilerine verdiği destek için Vali Cahit Kıraç'a teşekkür etti.

Çalıştayda dile getirilen en önemli sorunlardan birisinin gürültü yönetmeliği olduğunu belirten Mehmet İşler, yönetmeliğin uygulanması aşamasında, en azından geçiş evresinde İzmir Valisi Cahit Kıraç'dan destek istedi. İşler, "Önümüz yaz. Bizim ülkemizde yaz aylarında düğünlerin dışarında yapılma geleneği var. Turistik tesisler olarak ne yapacağımızı şaşırdık. Rezervasyonlar şimdiden sıkıntıya girdi. En azından yönetmeliğin geçiş evresinde kentimizin en büyük mülki amiri olarak sizden destek istiyoruz" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, 4 Haziran'da başlayacak olan uygulamayla ilgili olarak turizmcilerin bir an önce Çevre Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeleri gerektiğini söyledi. Kıraç, "Yönetmelik belli. Çevre Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeye bir öneriyle giderseniz daha olumlu sonuç alabilirsiniz inancındayım. Teknolojik olarak bazı olanakların olduğunu duyuyorum. Bu konuyu araştırırsanız, daha hızlı sonuç alabilirsiniz" dedi.