Viking Ocean Cruises kruvaziyer şirketi, mülkiyetinde inşa ettirdiği ilk gemisi 930 yolcu kapasitesine sahip Viking Star, ilk seferine Türkiye'den başladı. Yolcularını İstanbul Limanı'ndan alan Viking Star, Kuşadası'na geldi. Kuşadası Ege Ports Limanı'na yanaşan 227,2 metre uzunluk, 20,8 metre genişliğindeki gemiden inen çoğunluğu ABD'li 750 turistin bir kısmı otobüslerle Efes ve Meryemana turuna çıkarken, bir bölümü ise ilçede kalıp çarşıda alışveriş yapmayı tercih etti.

Geminin Türkiye Acentesi İstanbul Denizcilik Ege Bölge Müdürü Mert Bozkurt, Viking Star'da diğer kruvaziyer gemilerinde olduğu gibi kumarhane bulunmadığını belirtip, şu bilgileri verdi:

"Gemide tüm odalar balkonlu ve süit. Gemide teknoloji donanımında son sistem kullanılmakla birlikte dünya mutfağının tüm lezzetleri gemi yolcularına sunulmakta. Seyahat boyunca uğradığı liman ve bölgelerdeki kara turlarına önem veren Viking Ocean Cruises Şirketi'nin 'Viking Sky' ve 'Viking Sea' adlı iki gemisi de gelecek yıl teslim alınarak seferlerine başlayacak. Daha önce ufak gemilerle nehir turlarında boy gösteren Viking Ocean Cruises şirketinin hedefinin 2020 yılında 10 gemiye ulaşmak. "

Bozkurt, Viking Star'ın bu yıl İstanbul Limanı'na 3, Kuşadası Limanı'na ise 5 düzenli sefer gerçekleştireceğini de söyledi. Geminin saat 19.00'da Kuşadası'ndan ayrılacağı bildirildi.