Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Dairesi Başkanlığınca dünyada sadece Antalya’da bulunan saf Ala Geyik popülasyonunun artırılması ve nesillerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için mevcut Ala Geyiklerden 6 adet Ala Geyik Antalya’dan Aydın’da bulunan Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkına getirilmişti. Ala Geyikler önceden hazırlanan özel bölümde boyunlarına takılan ciplerle uydudan takip edilerek doğal ortamlarına salıverilmişti.

Dilek Yarımadası Milli Parkına getirilen ve uydudan takip edilen 6 Ala Geyikten birinden sinyal alınamaması üzerine yapılan incelemede Ala Geyiğin vahşi atlar tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Nesillerinin çoğalması için Aydın’a getirilen Ala Geyiklerden birinin ölmesiyle sayıları son zamanlarda artan 600 yaban hayvanından flora ve faunanın olumsuz etkilendiği anlaşıldı. Doğal yaşamdan oluşan olumsuz etkilenmeyi önlemek amacıyla yaban hayvanlarının sayılarının uzmanlar tarafından azaltılması için gerekli önlemler alındı.

Dilek Yarımadası Milli Parkında bulunan ve sayıları 6’dan 5’e düşen Ala Geyiklerin sayısının arttırılmasına yönelik olarak Milli Parklar Genel Müdürlüğü Talimatı çerçevesinde çalışmalar devam ettiği bildirildi.