Çanakkale gece yarısı aniden bastıran sağanak yağışın etkisi altında kaldı. Yağış nedeniyle birçok işyerini su bastı, yollar sular altında kaldı. Yağışla birlikte etkili olan fırtına ise ağaçları devirdi. Araçlar su dolu yollarda ilerlemekte güçlük yaşadı.

Gece yarısı aniden bastıran sağanak yağış, lodosun da etkisiyle kent merkezinde yaşamı durma noktasına getirdi. Yarım saat süren yağış ardından cadde ve sokaklar göle döndü. 1 metre yüksekliği bulan yağmur suları nedeniyle İskele Meydanı, Kayserili Ahmetpaşa Caddesi üzerindeki birçok işyerini su bastı. Şiddetli lodos nedeniyle bir ağaç devrilerek yolu trafiğe kapattı. Ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat süren çalışmaları ardından devrilen ağaç kaldırılarak yol tekrar trafiğe açıldı.

İskele Meydanı'nda işyerleri su altında kalanlar kaldırım boyu yeterli ızgaraların bulunmaması nedeniyle Çanakkale Belediyesi'ne tepki gösterdi. Bir esnaf ise, İskele Meydanı üzerinden boğaza doğru yağmur sularının akması için bir kanal yapılması durumunda her yağmur ardından ortaya çıkan bu görüntünün ortadan kalacağını savundu. Ekiplerin İskele Meydanı ve kentin çeşitli noktalarında rögar kapaklarını temizlemesi ve yağmur sularının tahliye edilmesinin ardından kent merkezinde hayat normale döndü.