Ankara'da meydana gelen canlı bomba patlaması 102 cana mal oldu. Patlama sonrası olay yerinde bulunanlar ise yaşadıkları travmayı atlatamıyor. Manisa'daki bir ilkokulda öğretmenlik yapan Ayben Atabey de bunlardan biri. Vücuduna isabet eden bilyeler nedeniyle yaralanan Atabey, barış için mitinge katıldıklarını belirterek, asla böyle bir patlamanın olacağını tahmin etmediklerini anlattı. Parçalanmış bedenleri gördüğünü ve çok kötü bir manzara olduğunu belirten Atabey, geceleri uyuyamadığını ve psikolojik destek almaya başladığını ifade etti.

Ankara'daki terör saldırısında yaralanan evli ve 2 çocuk annesi, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi İlkokulu'nda görevli öğretmen Ayben Atabey, patlamadan sonra yaşadıklarını anlattı. Vücuduna isabet eden bilyeler nedeniyle yaralandığını belirten Atabey, kolunda ve bacağında kırıklar olduğunu söyledi. Vücuduna 8 bilye isabet ettiğini, bunlardan 4'ünün çıkarılamadığını dile getiren Atabey, şu anda yürüyemediğini belirtti.

Halen raporlu olan ve 6 aylık bir tedavi sonunda tekrar ameliyat olabileceğini kaydeden Atabey, "Barış için o mitinge katılmak istedik. Yeni inmiştik. Alana doğru yürüyorduk. Aslında aklımıza gelmemişti böyle bir saldırının olabileceği. Ancak Ankara'nın göbeğinde böyle bir şey olabileceğine ihtimal veremedim. Garın yanındayken sesi duydum, parçalanan bedenleri gördüğüm zaman bomba olduğunu anladım. Koşmak istedim ama yere yığıldım. Ben 20 yıllık öğretmenim. 20 yıl boyunca okuttuğum öğrencilerin böyle bir savaşta canını yitirmesini istemedim. Çocuklarım var. Çocuklarımızı yitirmeyelim, daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşasınlar istemiştim. İki saate yakın alanda yaralı şekilde kaldım. Çok kanamam oldu. Manzara çok korkunçtu. Kelimelerle anlatamam. Üç gün boyunca Ankara'da hastanede kaldım" dedi.

"GECELERİ UYUYAMIYORUM"

İyileşip okuluna dönmeyi isteyen Atabey, psikolojik destek almaya başladığını ve ilaç kullandığını söyledi. Atabey, "Bunu yaşayanlar nasıl böyle bir travmayı atlatacaklar bilemiyorum. Geceleri uyuyamıyorum. Korku ve kaygıyla uyanıyorum sürekli. Ara ara ağlama nöbetleri tutuyor. Yardım almak kaçınılmaz bir şey. Çünkü ben bir öğretmenim. İyileşince çocuklarımın arasına döneceğim. Bu psikolojiyle dönemeyeceğimi çok iyi biliyorum. Bizler çocuklarımıza güzelliklerden, barıştan, insan hayatının ne kadar değerli olduğundan bahsediyoruz. Bu ruh acısı ile onların karşısına çıkmam mümkün değil. Asla öğrencilerimin bu olaydan dolayı yaralandığımı öğrenmelerini istemedim. Çocukların içinde bir öfke duygusu belirecek. Öfke duygusu beslemelerinden korkuyorum. Çünkü o öfke hepimizi yok eder. Kötü insanlar kötü şeyler yaptılar ama biz yine de çocuklarımızın geleceğe dair güzel şeyler düşünmelerini istiyoruz. İki gündür ilaç kullanıyorum. Bu sayede uyuyabiliyorum" diye konuştu.

HER AN BOMBA PATLAYACAK KORKUSU

Kendisinin ve patlamada yaralanan arkadaşlarının her an bomba patlayabileceği korkusu ile yaşadıklarını anlatan Atabey, "Bu kırıklar yaralanmalar geçecek ama bu travma nasıl geçecek bilmiyorum. Bunun tedavi ile bile uzun bir süreç alacağını düşünüyorum. Benimle birlikte yaralanan arkadaşlarım var. En ufak sesten bile ciddi anlamda korktuklarını, her an bir bomba patlayabileceği endişesiyle kalabalığa girmekten korktuklarını anlatıyorlar. Bu duyguları hissediyoruz. Evet, tedavi olacağız ama ne kadarını atlatabileceğiz zaman gösterecek" dedi.