Olay, Yatağan İlçesi’ndeki 23 Nisan Ortaokulu’nda bugün meydana geldi. Fen ve Teknoloji Bilgileri dersinde deneme sınavına giren 8-C sınıfı öğrencilerinden bazıları sınavı erken bitirerek dışarı çıktı. Arkadaşları ile sınavdan çıkan 14 yaşındaki Ali K. sınıfa dönüp çantasını almak için öğretmeninden izin istedi. Fen Bilgisi öğretmeni 36 yaşındaki D.B., öğrencisine yalnızca birkaç eşyasını alabileceğini söyledi. Bunun üzerine çantalarını almak için sınıfa giren diğer öğrencilerle eşyasını toplamaya başlayan Ali K.’nın konuştuğunu öne süren öğretmeni, iddiaya göre tartaklayıp boğazını sıktıktan sonra sınıftan attı.

RAPOR ALDILAR

Yaşadığı olayın şokuyla eve giden Ali K., işte olan babasını arayarak durumu anlattı. Ali K. eve gelen babasıyla polis merkezine giderek öğretmen D.B. hakkında şikayetçi oldu. Yatağan Devlet Hastanesi’nde yapılan muayenede Ali K.’nın boyun bölgesinde ve ellerinde çizik ile dayak izine rastlandığı belirtilirken, bir inşaat firmasında iş makinesi operatörü olarak çalışan baba Muharrem K. yaşananlara tepki gösterdi.

Muharrem K., “Bizler çocuklarımızı 'Eğitim alsınlar' diyerek okula gönderiyoruz. Bütün sınıfın gözü önünde hangi akla hizmet çocuğumu dövebiliyor anlamış değilim. Darp raporu aldık. Bu işin peşini bırakmayacağım. Eğer öğretmen sınıftan çantasını almasına izin vermeyecekse diğer öğrencilere de bu izni vermemeli. Çocuğumun bir terbiyesizliği varsa bunu bize veya idareye bildirmeli ve ceza almasını sağlamalı. Öğrenciyi döverek, öğretmen ceza kesemez. Şikayetçi olduk ve sonuna kadar bu olayı takip edeceğim” diye konuştu.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, konuyla ilgili olarak inceleme başlattıklarını ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden olayın araştırılması için müfettiş istediklerini söyledi.