Olay dün saat 18.00 sıralarında, Binevler Mahallesi 2. Cadde’de meydana geldi. Çocuk parkının yakınında arkadaşlarıyla sohbet eden 75. Yıl Ticaret Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi Yahya Çiçek, yanlarından otomobiliyle hızla geçen H.H.K.’nın arkasından eliyle işaret yapıp, "Yavaş git" diye bağırdı. Bunun üzerine otomobilini durduran H.H.K., yanına gittiği Yahya Çiçek’i dövdü.

BABASI VE AMCASINA ANLATTI


Daya yemesine içerleyen Yahya Çiçek, eve giderek yaşadıklarını babası Yakup Çiçek’e anlattı. Bunun üzerine Yakup Çiçek, kardeşi Metin Çiçek ve oğlu Yahya Çiçek’i da yanına alıp konuşmak için 20 PN 012 plakalı otomobille H.H.K.’nın evine gitti. Dövdüğü çocuğun babası ve amcasının evine geldiğini gören H.H.K., dışarıya av tüfeğiyle çıktı.

SİLAHLAR ATEŞLENDİ

İki taraf arasındaki tartışma, kısa sürede karşılıklı hakeretlerle büyüyüp kavgaya dönüştü. İddiaya göre, Metin Çiçek tabancasını çekip ateşledi. Yara almayan H.H.K. da av tüfeğiyle Metin Çiçek, ağabeyi ve yeğenine doğru peş peşe ateş etti. Av tüfeğinden çıkan saçmalar, Yahya Çiçek’in karnına isabet etti. Baba Yakup Çiçek, yaralanan oğlunu kucaklayıp otomobile koydu ve hastaneye götürmek istedi. Ancak gözü dönen H.H.K. otomobile doğru av tüfeğiyle ateş etmeye devam etti.

BABA VE AMCA AĞIR YARALANDI

Bu sırada baba Yakup Çiçek ile kardeşi Metin Çiçek de vücutlarına isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri gönderildi. Olayın ardından H.H.K. koşarak kaçtı.

HASTANEDE ÖLDÜ

Ağır yaralanan Yahya Çiçek ile babası Yakup Çiçek ve amcası Metin Çiçek ambulanslarla Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Lise öğrencisi Yahya Çiçek, bugün sabah saatlerinde, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Cesedi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrası yakınlarına teslim edilen Yahya Çiçek'in cenazesi, Kayıhan Merkez Camii’nde öğlen kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.


CİNAYET ZANLISI CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI

Denizli’de silahlı kavga sonrası lise öğrencisi 14 yaşındaki Yahya Çiçek’i av tüfeğiyle öldüren, babası 39 yaşındaki Yakup Çiçek ile 35 yaşındaki amcası Metin Çiçek’i yaraladıktan sonra kaçan cinayet zanlısı 29 yaşındaki H.H.K.’nın cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı.

Polis tarafından her yerde aranan H.H.K.’nın 2001 yılında karıştığı cinayet nedeniyle bir süre cezaevinde yattığı tahliye olduktan sonra yeniden işlediği çeşitli suçlardan dolayı yargılandığı ve mahkemede 8 yıl ceza aldığı öğrenildi. Polis tarafından geçen 1 Kasım’da yakalanan ve H.H.K.’nın kesinleşmiş cezasını çekmek üzere Sarayköy Açık Cezaevi’ne konulduğunu, 4 Kasım’da ise buradan firar ettiği belirlendi.