ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi'nde dün saat 17.00’de 'Türkiye Gündemi ve Başbakanlık Sistemi' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Kanal 24 televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut kürsüde konuşma yaptığı sırada, Eğitim Fakültesi’nde okuduğu öğrenilen bir öğrenci ayağa kalkarak, "Siz ve sizin gibi AKPi taşeronlarını burada istemiyoruz" dedikten sonra beraberindeki bir grup öğrenciyle birlikte ceplerinden çıkardıkları yumurtaları fırlattı. Kürsü kenarında bekleyen görevliler, ellerindeki şemsiyeleri açarak Bulut'u korumaya çalıştı. Salonda bulunanlar yumurtalı protestoya alkışlarla tepki gösterdi. Protestocu öğrenciler salondan dışarı çıkarıldı.

İSMAİL DÜMBÜLLÜ'DEN ÖRNEK VERDİ

Yaşanan şoku kısa sürede üzerinden atan Yiğit Bulut, "Yanılmıyorsam, İsmail Dümbüllü sahnedeyken birisi salatalık atıyor, hıyar atıyor. O da 'Kim bana kartvizitini attı' diyor" örneğini vererek yumurtalı protestoculara tepkisini dile getirdi. Bulut, "Biz burada, emperyalist sistemin Türkiye'yi nasıl kuşattığını anlatıyoruz, adam kalkıp yok şöyle, yok böyle diyor. O adam benim kadar solcu olamaz. Benim kadar antiemperyalist olamaz. Ben bunu gidip Birleşmiş Milletler’de anlatıyorum, NATO'da da anlatıyorum, İtalya'da da anlatıyorum televizyonda anlatıyorum." diye konuştu.

REKTÖR: YUMURTA ATMAK ACİZLİK SEMBOLÜDÜR


Konferansın sonunda Yiğit Bulut'a plaket vermek üzere sahneye gelen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Her türlü fikri söyleyebilirsiniz, protesto da edebilirsiniz, çok sert eleştiri de yapabilirsiniz. Yiğit bey bunları kaldırabilecek yapıya da sahip. Demokratik hakkınızdır. Ama yumurta atmak acizlik sembolüdür, acizliği gösteriyor. Yani karşınızdakinin fikrinin karşısına kendi fikrinizi çıkaramamayı gösteriyor" dedi. yerdeki yumurtaları gösteren Rektör, "Şimdi bu arkadaşınızın fikri burada bakın yerde, yumurta olarak" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE İŞLEM YAPILMAYACAK


Rektör Laçiner, yumurta attıktan sonra dışarıya çıkarılan öğrenciler hakkında bir işlem yapılmayacağını belirterek, "Yiğit bey şikayetçi olmadı. Biz de üniversite olarak şikayetçi değiliz. O yüzden polis arkadaşlar da bir işlem yapmayacak. Rahatça bir sonraki eylemlerine katılabilirler" sözleri, konferansı izleyenler tarafından alkışlarla desteklendi.

Rektör Laçiner konferansın sonunda Yiğit Bulut’a minyatür bir truva atı hediye etti.