Manisa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri, Sart beldesinde ikamet eden ve bir içkili lokantada garson olarak çalıştığı belirlenen G.B.'nin evinde ve işyerinde arama yaptı. Aramada 105 şişe gümrük kaçağı alkollü içki ele geçirildi. Gözaltına alınan G.B.'nin ifadesi doğrultusunda, kaçak içkilerin Salihli Sanayi Sitesi'nde deposu bulunan A.K.'den temin edildiği belirlendi. Bunun üzerine A.K.ye ait depoya operasyon düzenleyen ekipler, piyasaya sürülmeye hazır 5 bin 170 şişe alkollü içki ve 300 adet sahte bandrol ele geçirdi. Kaçak içkilere el koyulurken zanlılar G.B. ve A.K. ile olan birlikte çalıştığı T.B. ve D.O., işlemlerinin ardından adliye sevk edildi. Olaya ilgili soruşturma devam ediyor.


3 yıl önce 5 kişi ölmüştü

3 yıl önce Bodrum'da 5 Rus turistin ölmesine neden olan Mister Burdon markalı sahte viskilerin üreticileri, yeni yılın yaklaşmasını fırsat bilip bu kez de sahte votkalarla piyasaya çıktı. Bodrum'da 3 yıl önce 5 Rus rehberin hayatını kaybetmesine neden olan sahte viski Mister Burdon'un üreticilerinden Anemon şirketinin sahibi İlker Atacan ve dağıtıcılardan 3 kişi geçtiğimiz yıl 88'er yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Son duruşmada söz alan İlker Atacan, Anemon'un aslında bir tabela şirketi olduğunu söyleyerek, şirketi yöneten kişinin MNG Gıda'nın sahibi Hüseyin Hoca olduğunu iddia etti. Bu ifadenin ardından da  Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir yazı yazarak bu kişilerin de ifadelerinin alınmasını talep etti.

Beni tehdit ettiler

Kaçak içki yüzünden zaten tutuksuz yargılanan Hüseyin Hoca hakkında, bu kez de viskilerle ilgili soruşturma başlatıldı.  Ancak bu soruşturma da Hüseyin Hoca'yı sahte içki işinden vazgeçirmedi. Yeni yılın yaklaşmasını fırsat bilen Hoca ve adamları, geçen hafta  Manisa'da sahneye çıktı. Salihli'de tespit edilen sahte votkaları satan market sahibi, içkileri Hüseyin Hoca'dan aldığını itiraf etti ve çarpıcı iddialarda bulundu. Tutuksuz yargılanan market sahibi Ali Karakaya, ifadesinde şunları söyledi: Malları Hüseyin Hoca'dan satın aldım. yanındaki elemanı Okan Kayacık içkileri bana teslim edip faturaları verdi. Hüseyin Hoca ve Okan Kayacık ile görüştüğümde bu içkilerle ilgili Muğla Köyceğiz'de davalı olduklarını ve bu konu ile ilgili hiçbir emniyet kurumuna bilgi vermemem konusunda beni tehdit ettiler. Gemide ölen turistlere içkileri kendi şirketlerinin sattığını bana beyan ettiler.