Fethiye'de bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali, 21- 23 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Festival kapsamında geleneksel olarak verilen 'Yılın Keçisi' ödülünün bu yıl ki sahibi belli oldu. Festival komitesi adına açıklama yapan Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, 'Yılın Keçisi' ödülüne Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil'in layık görüldüğünü söyledi. Başkan Yılmaz, festival kapsamında her yıl onurlu, dürüst, cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine bağlı, ülke çıkarlarını cesurca savunan ve dik duruşunu bozmayan sanatçı ve yazarlara 'Yılın Keçisi' ödülü verdiklerini kaydetti.

Ödülü bu yıl halkın teveccühünü kazanmış Yılmaz Özdil'e vereceklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Kendisini festival komitesi adına kutluyorum. Duruşunu saygıyla selamlıyoruz. Ödülünü takdim etmek üzere kendisini 21-23 Haziran tarihlerinde Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali'ne bekliyoruz" dedi.

SUNAY AKIN'A 10 YILIN KEÇİSİ ÖDÜLÜ


Bu yıl ayrıca 10 yıldır festivale katılan, Ölüdeniz'i onurlandıran yazar Sunay Akın'a da '10 Yılın Keçisi' ödülünü verecekleri aktaran Başkan Yılmaz, 'Özel Keçi' ödülünün ise Hidroelektrik Santralleri'ne karşı verdikleri mücadeleden dolayı Yuvarlakçay köylülerine verildiğini açıkladı.

ÖDÜL KİMLERE VERİLMİŞTİ?


Ölüdeniz'de 10 yıldır geleneksel olarak düzenlenen kültür sanat festivalinde 'Yılın Keçisi' ödülü, geçen yıl ünlü tiyatrocu Levent Kırca ve üç telli bağlama üstadı Hayri Dev'e verilmişti. Ödül daha önce, Uğur Dündar, Abbas Güçlü, Müjdat Gezen, Banu Avar, Sinan Aygün ve Türkan Saylan'a verilmişti.