Kaza, Söke İlçesi Sazlı Beldesi’ndeki bir dinlenme tesisi yakınlarında bugün saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Bursa’dan yola çıkan ve Bodrum’a giden Murat Kars yönetimindeki 16 KK 542 plakalı yolcu otobüsü, Söke İlçesi’nde mola verdikten sonra tekrar yola çıktı. Moladan yaklaşık 15 dakika sonra sürücü Kars, iddiaya göre, önünde giden ve aniden fren yapan plakası belirsiz otomobile çarpmamak için ani fren yaptı. ABS’ye bağlı fren sisteminde sorun yaşayan Kars, otobüsün karşı yöne geçmemesi için çaba harcarken araç kontrolden çıktı ve yolun sağına devrildi. Kazayı görenler jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Jandarma yolda önlem alırken çok sayıda ambulans bölgeye sevk edildi.

Otobüste bulunan yolculardan Güzide İçke (53), Alperim Berke Okumuş (14), Metin Çavuşoğlu (50), Ayşe Sargın (30), Engin Sargın (9), Birgül Göksingöl (52), Didem Yıldırım, Ece Ermiş, Birgül Gülşen, Hayat Beylen (9), Gizem Çimen, Ada Çimen, Ata Çimen, Ayşe Yüksel ile Taner Eriş, Söke Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp ayakta tedavi edilirken, Dilan Akbaş, İkram Akbaş ve Ayten Aslan, Aydın Devlet Hastanesi’ne, Şerife Çavuşoğlu ve Aslıhan Ufuk da Aydın Atatürk Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı.

KAZANIN NEDENİ ARIZA

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan otobüs sürücüsü Murat Kars, yaklaşık 15 dakika önce verilen molanın ardından kazanın meydana geldiğini belirtip, "Yolda otobüsün ABS ve airbag uyarı lambaları zaman zaman yanıp sönüyordu. Kaza mahalinde önümde seyreden otomobil hızını düşürünce çarpmamak için önce el freni ardından da normal freni kullanmak istedim. Ancak ABS’ye bağlı fren sisteminde sorun ortaya çıktı. Otobüsün karşı şeride geçmemesi için çaba sarf ettim. Bu arada kontrölümden çıkan otobüs yolun sağına devrildi. Eğer karşı şeride geçerek devrilseydik daha kötü olabilirdi. Kazaya üzüldüm, tek tesellim can kaybının olmaması" dedi.

Kazanın haber alınca olay yerine gelen otobüs firması yetkilileri Nihat Bademkıran ve Deniz Bademkıran yaralılarla yakından ilgilendi, tedavileri tamamlanan yolcuları gitmek istedikleri yere başka araçlarla gönderdi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.