Olay, Hafsa Sultan Mahallesi 4801 Sokak’taki 12 katlı bir apartmanın inşaatında bugün saat 10.30'da meydana geldi. Apartmandaki mobilyaları yerine takmak üzere sabah saatlerinde inşaat bölgesine gelen üç işçi daha önce kurulan yük taşıma asansörüne binip binaya çıktı ve çalışmaya başladı.

Gelen malzemeleri binaya çıkartmak için dışardaki asansöre binen İlyas Togan, 31 yaşındaki Veysel Yürekli ve Engin Şahin zemine indi. Mutfakta kullanılacak olan mobilyaları asansöre yükleyip 6’ncı kata çıkartan işçiler, daha sonra aşağıya inmek için bir kez daha asansöre bindi. Tam bu sırada, yük asansörü raydan çıktı. Emniyet önlemlerinin alınmasına rağmen, kilolarca ağırlığındaki asansör büyük bir hızla zemine çakıldı. Olayı gören diğer işçiler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık görevlileri, İlyas Togan’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan diğer 2 işçi ambulansla Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı işçilerden Engin Şahin yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybederken Veysel Yürekli’nin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

İnşaatın sahibi Kamber Atabey ile mobilya firmasının sahibi Erginç Yumrukaya olayı haber alıp inşaata geldi, acı haberi alınca da bir süre olayın şokunu yaşadı. Atabey, kısa süre baygınlık geçirdi.

İKİ OĞLUNU SÜNNET ETTİRMİŞ

Hayatanı kaybeden işçilerden Engin Şahin’in yaklaşık bir hafta önce, iki oğlunu da sünnet ettirdiği öğrenildi. Çocuklarına görkemli bir düğün töreni yapan Şahin’in ölüm haberini alan yakınları hastaneye koştu, sinir krizi geçirdi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


3'ÜNCÜ İŞÇİ DE HAYATINI KAYBETTİ

Manisa’da 12 katlı bir apartman inşaatının mobilyalarını takan üç işçinin üzerinde bulunduğu yük asansörünün raydan çıkıp yere çakılmasıyla ölen 2i işçinin ardından ağır yaralanıp hastaneye kaldırılan diğer işçi Veysel Yürekli de yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.