Datça Belediyesi ile Yunanistan’ın Sömbeki Adası Belediyesi arasında Dünya Barış Günü nedeniyle 10 yıl önce başlatılan dostluk ilişkileri sürüyor. 12 yıldır Sömbeki Adası Belediye Başkanlığını yürüten Elefterias Papakalodoukas, Türk dostu olmasıyla tanınıyor.

Yıllık tatilini Türkiye’de geçiren ve büyük şehirlerden ayrı olarak çok sayıda ören yerini gezen, Datça ve Marmaris’e her geldiğinde de “İkinci Evim” diyen Elefterias Papakalodoukas, son olarak 'rakı dansı' ile büyük ilgi gördü. Uluslararası Deniz Kış Yüzme Maratonu’nun oluşmasında büyük payı olan ve son olarak 23 Şubat’ta düzenlenen yedinci etkinliğe de 6 sporcu ile katılan Sömbeki Belediye Başkanı Papakalodoukas ödül töreninin gerçekleştirildiği geceye de damgasını vurdu. Yunan Belediye Başkanı gecenin geç saatlerine kadar pistten inmedi.

Elefterias Papakalodoukas gecenin ilk dansını Yunan Müziği ile yaptı. Papakalodoukas, Sirtaki oynayıp halay çektikten sonra bu kez solo olarak sahne alarak, yere koyduğu bir duble rakı etrafında dans etmeye başladı. Papakalodoukas’un dakikalarca süren dansına diğer konuklar yerde oturarak tempo tuttu. Yunan başkan, saz heyetinin çaldığı her tür müziği bir dakika bile boş geçmedi. Papakalodoukas, 'Fidayda' ve 'Ankara’nın Yolları' türkülerinde oynarken 'Fikrimin İnce Gülü' ve daha çok sayıda Türk müziği eşliğinde dans etti ve halay çekti.