Denizli Belediyesi, 'Ailemi Seviyorum Projesi' kapsamında yer alan evlilik okulunda, 2. dönem kursiyerler sertifikasını aldı. Kursta sağlıklı bir toplum için evlilik müessesesinin önemi vurgulandı.

Belediye Başkanı Osman Zolan, sağlıklı evliliklerin olmasıyla sağlıklı toplumunda ortaya çıkacağını belirterek, "Mevlana, insanı gösteren yüzüdür, yüzü gösteren gözüdür, gözü gösteren de sözüdür demiş. İletişim kurarken göz çok önemlidir. Gözlerin içine bakarak konuşmak gerekir. Bunun da ötesinde söz çok önemlidir. Sözlerimizde kelimeler mutlaka karşımızdakine olan sevgimizi duygumuzu ifade etmelidir Evlilikte çeşitli sıkıntılar mutlaka olacaktır. Önemli olan bu sıkıntıları beraber aşmaktır. İlk karşımızda çıkan sıkıntıda geri dönmemek ve birlikte engeli aşmak gerekiyor. İnşallah bir ömür boyu sağlıklı evlilikleriniz olur. Sizlere bu davetimize katıldığınız ve kursu ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki sağlıklı evlilikler sağlıklı toplum yapısını oluşturacaktır" dedi.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Şerif Kuludağ da sağlıklı bir evlilikte olması gereken hususları anlattı. Güne güler yüzlü başlamakla, somurtarak başlamak arasında çok fark bulunduğunu kaydeden Kuludağ, herkesi güler yüzlü olmaya ve karşılaştığı herkese selam vermeye davet etti.

Denizli Belediyesi'nin, Türkiye'ye örnek olan 'Ailemi Seviyorum Projesi' kapsamında yer alan evlilik okulunun 2. dönem kursu, haftada 2 gün 2 saat olarak gerçekleşti. Toplam 16 saat süren kursta, kursiyerler evliliğin ilk dönemleri, aile ekonomisini oluşturmak, stresle baş etme yöntemleri, sağlıklı bir aile kurmak için öneriler, evlilik ve hukuki haklar, evlilikte cinsel sorunlar, doğru iletişim gibi konularda eğitim aldı.