Fethiye’nin Kemer beldesine bağlı bir köyde zor koşullarda yaşayan kanser hastası Yaşar Sondoğu’nun (72) yaşadığı ahırdan bozma barakanın durumunu görenler hayrete düşüyor. Elektriği ve suyu olmayan barakada yaşam mücadelesi veren Sondoğu, hastalığı ve içinde bulunduğu zor şartlara rağmen hayata tutunmaya devam ediyor.

Devletten ve hayırseverlerden yardım bekleyen Yaşar Sondoğu, hiçbir sağlık güvencesinin bulunmadığını kaydederek, “İşte halimiz görünüz. Bu ahırda virüslerin içinde yaşıyorum. Önce bu yıkılan yerde yaşıyordum. Burası iki gün önce göçtü. Bir huzurevine yerleştirilmek istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

Kemer beldesine bağlı bir köyde ölen arkadaşına ait ahırda tek başına yaşam savaşı veren Yaşar Sondoğu, “Diyojen” gibi yaşıyorum. O bir fıçıda yaşamış, ben de bu ahırda yaşıyorum. Bakın hayvanların bağlandığı ipler bile duruyor” diye konuştu.

Yıllar önce yurt dışına gitmek için yaşını küçülttüğünü, bu yüzden nüfusta 60 yaşında olduğunu söyleyen Yaşar Sondoğu, iki kez evlendiğini, 3 kız çocuk babası olduğunu fakat yoksulluktan onları göremediğini söyledi. Son 10 yıldır sırtındaki kanser tümörü ile yaşadığını, acılar çekmekte olduğunu, sosyal güvencesi bulunmadığını ifade eden Sondoğu, devletten ve sağduyulu vatandaşlardan yardım beklediğini belirterek, “Bizim de yaşamaya ihtiyacımız var. Köyde bir ekmek veren olursa karnımı doyuruyorum. Çöplere atılmış yazmaların boncuklarını toplayıp, hediyelik cami maketi yaparak birkaç kuruş sağlamaya çalışıyorum. Ayda 35 TL’lik SGK ücreti yatırmamı istiyorlar. Bu parayı nasıl kazanayım. Yardım bekliyorum. 14 yıl önceki bir borç, 160 TL olmuş. Bu borç için bir gün kanserli olarak hapiste yattım, yeni çıktım. Hala benim üzerimde iki ayrı otomobil görünüyormuş. Bu yüzden sosyal güvence de yapmıyorlar. Oysa ben o otomobilleri düşürmüştüm. Devletten yetkililerden destek istiyorum” şeklinde konuştu.