İzmir Ticaret Borsası'nda 125 meslek komite ve 53 meclis üyesinin belirlendiği seçimler yapıldı. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, iki meslek komitesinden meclise girerek seçimlere damgasını vurdu. Kestelli, yönetim ku­rulu başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. İTB meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi yoğun bir katılımla kıyasıya bir yarışa sahne oldu. Se­çimlerde 19 meslek grubundan 125 meslek ko­mitesi ve 53 meclis üyesi belirlendi. Borsa bi­nasının tüm katlarında 19 sandık kurul­du. Bina girişinde herkes didik didik arandı.

Halit Kaya da seçildi

Başkan Işınsu Kestelli, oyunu ilk kullanan yönetim kurulu üyelerinden biri ol­du. Kestelli 16. Sıvı ve ka­tı yağların toptan ticareti grubundan oyunu kullandı. İTB Yönetim Kurulu ile arası açık olan İTB Meclis Başkanı Halit Kaya ise 10. sert kabuklu yem­işlerin toptan ticareti gru­bundan oy kul­landı. Kaya da meclise girdi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş öğle saatlerinde, Işınsu Kestelli'nin refakatinde, ku­rutulmuş mey­vele­rin imalatı grubundan oy kullandı. Üyelere seçim boyunca çeşitli ikramlarda bulunuldu. 9 mes­lek komitesinde çift liste vardı. İTB yönetiminde yer alıp da seçilemeyen tek kişi, Hasan Cay oldu.

Koyuncuoğlu'na çizik


İTB Başkanı Işınsu Kestelli, Fevzi Tunçelli ile yarıştığı sıvı ve katı yağların toptan ticareti grubun­da 38'e 52 seçimi kazandı. Kestelli, canlı hayvanla­rın toptan ticareti grubunda 55 oy aldı. Başkan Yar­dımcısı Ercan Korkmaz, bakliyat grubunda Sadık Bala'ya karşı seçimi 21 'e 40 kazandı. Bülent Arman da 25'e 83 kazanarak rakiplerine büyük fark atü. Özhan Şen ve ilhan Zincircioğlu, Tariş inciri 39'a 25 yenerek meclise yeniden girdi. Süt ürünlerinde Halil Koyuncuoğlu'nun olduğu liste seçimi ka­zandı ama üyeler, Koyuncuoğlu'nu çizip Pınar Süt'ü listeye yazdı.

Yeniden görev istedi 

İTB seçimleri ardından açıklama yapan Işınsu Kestelli, şunları söyledi: İTB tarihin en geniş katılımlı seçimini gerçekleştirdik. Bu da şunu gösteriyor ki borsamızı güzel bir yerlere taşımışız. Beni en çok mutlu eden konu ise yönetim kurulu üyelerimizin ağırlıklı olarak meslek komitelerinde seçimi kazanmasıdır. Bu da üyelerimizin bize gösterdiği güvendir. Meslek komitesini kazanırsak başkan adaylığımı açıklayacağımızı söylemiştim. Bu fikrimde değişiklik yok: yönetimi kurulu başkanlığına adayım."