12–15 Haziran 2014 arasında düzenlenecek fuara, 104 firmanın katılımı kesinleşti. İzmir’in yanısıra Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Konya, Trabzon ve İtalya’dan katılımcıları bulunuyor. Ayakkabı Kış Fuarı, İzmir’de gelecek sezonun moda renk ve modellerinin sergilendiği en büyük organizasyon olacak.

Uzun süredir düzenlenen ayakkabı fuarlarının, İzmir’in üretim dokusuyla buluştuğunu belirten İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, sadece İzmir ve Ege Bölgesi'nin değil, Anadolu’nun temsilcisi yapmak ve bir Türkiye fuarı haline getirmek istediklerini söyledi. Örs, “Yıllardır başarıyla gerçekleştirdiğimiz organizasyonların arasında yer alan Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı da Türk ayakkabısının tanıtımına önemli katkı koymaktadır. Fuarımızın sektörün beklentilerini karşılaması ve yeni iş bağlantılarının önünü açması en büyük hedeflerimizdendir.” dedi.

Dört gün süreyle açık kalacak fuarda 2014 sonbahar ve 2015 kış sezonu modelleri sergilenecek. Erkek, kadın, çocuk ve spor ayakkabı ve bot modelleri, çizmeler, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları yer alacak. Ayakkabı sektörüne tanıtım ve iş bağlantısı kurma imkanı veren fuar, Türk üreticileri yeni yurtdışı pazarlarla buluştururken gelecek sezonun modasına da yön verecek. İZFAŞ, fuarı İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD), Ankara Ayakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerinin destekleriyle yaz ve kış olmak üzere yılda iki defa düzenliyor.