Bayraklı'da Temmuz 2011'de yapımına başladığı Bayraklı Tower ile ticaret hayatına yeni bir bakış açısı kazandıran Kavuklar, yapacağı yeni gayrimenkul yatırımları ile İzmir'i devler ligine taşımaya hazırlanıyor.

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme, ticaret hacmi ve ülke ekonomisindeki iddiası her geçen gün artan İzmir'in ihtiyaç duyduğu yeni yatırımları gerçekleştirerek İzmir'i Avrupa kenti görünümüne kavuşturmayı hedefliyor. Daha önce İzmir'de birçok projeye imza atan Kavuklar, şimdi EVKA 3'de rezidans, Altındağ'da konut ve ticaret merkezi ve yine Altındağ'da sosyal konut projeleri için hazırlıklarını tamamlıyor. 2014 sonuna kadar toplam 500 bin metrekarelik projeyi tamamlayacak olan Kavuklar'ın iki yılda yapacağı toplam yatırım ise 400 milyon doları bulacak.

Kavukların 2012'de yapımına başlayacağı bir diğer proje ise 30 bin metrekarelik alana kurulacak olan EVKA 3 Rezidans. Japon Mimar Tatsuya Yamamoto'nun projesini çizdiği, Avustralyalı Birget Weber'in iç mimarlığını yaptığı EVKA 3 projesinde, ilk katından dahi denizi görebilen toplam 60 rezidans bulunacak. Kavuklar, 50 milyon dolar yatırım değeri taşıyan projeyi 2012'de satışa sunmayı 2013'de de  bitirmeyi hedefliyor.

Kavuklar Altındağ Konutları projesi, Altındağ'daki konut kapasitesini yüzde 35 artıracak. Bornova'nın Altındağ bölgesinde hayata geçirilecek olan proje toplam 90.bin metrekarelik alana yapılacak. Geçtiğimiz aylarda vefat eden Japon Mimar Tatsuya Yamamoto'nun projesini çizdiği Altındağ Konutları, bölgedeki konut ihtiyacına büyük bir çözüm getirecek. Toplam konut sayısı 2 bin 900 olan Altındağ bölgesini bu projeyle bin yeni konuta kavuşturacak olan Kavuklar, projenin yapımına 2012'nin ilk çeyreğinde başlayacak. 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak inşaa edilecek konutlar 2012 yılı Haziran ayı itibariyle satışa sunulacak.

Kavuklar, İzmir'in 3'üncü jenerasyon konseptindeki en büyük ticaret  kompleksini Altındağ'da 300 bin metrekareye kuracak. Altındağ ve Çamdibi'ndeki kentsel dönüşüm ihtiyacının yüksek olması nedeniyle yatırımlarına bu bölgede ağırlık veren Kavuklar'ın ikinci projesi ise toplam 300 bin metrekarelik alana yapılacak. 2 bin adet rezidans içeren ve ticaret merkezi tasarımında hem açık hem de kapalı alan kullanılan proje bu konseptte İzmir'in en büyük yatırımı olacak. Projenin temellerini 2012'de atacak olan Kavuklar, 29 Ekim 2014'de de projeyi tamamlamayı hedefliyor.

Kavuklar 2 yıl içinde İzmir'in en büyük gayrimenkul geliştirme firması olacak. İzmir Yeni Kent Merkezi planı ve kentsel dönüşüm projeleriyle var olan bina stoğunun yüzde 60'ının yenileceğini belirten Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, "Son yapılan çalışmalara göre, İzmir'deki yerleşim merkezlerinin yüzde 60'ının yeniden yapılması gerekiyor. Şehrin yarısından fazlası yeniden kurulacak. İzmir'in artık birden fazla kent merkezine ihtiyacı var. Kent yenileme çalışmaları kapsamında, konut sektörünün canlanmasını ve İzmir'de inşaat yatırımlarının artmasını bekliyoruz. Özellikle 2012 son çeyreği itibariyle bir hareketlenme ve 2013 yılında da önemli oranda büyüme yaşanacağını düşünüyoruz. Kavuklar olarak önümüzdeki 2 yılda İzmir'in yeniden yapılanma ihtiyacına hizmet eden ve yaklaşık 500 bin metrekareyi bulan projeleri hayata geçireceğiz. Bir kısmının yapımına başladık, Bayraklı Tower bunların başında geliyor. Proje çok ilgi gördü, ofislerin yüzde 80'i satılmış durumda. Görüyoruz ki, İzmir büyümek istiyor ve gelişimi destekliyor. Bu gelişmeler yatırımcılar olarak bizleri daha da cesaretlendiriyor. İzmirlilerin de desteğiyle İzmir'i hep birlikte büyüteceğiz. Kavuklar, İzmir'in yeniden yapılanma sürecinde çok etkin bir rol alacak ve 2 yıl içinde de İzmir'in en büyük gayrimenkul geliştirme firması olacak." dedi.

2005 yılında inşaat sektörüne giren Kavuklar, İzmir'in gerek iş merkezi gerekse de yaşam merkezi ihtiyacını en teknolojik ve modern yapı çözümleriyle karşılayan bir "gayrimenkul geliştirme" firması olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bugüne kadar Malatya ve İzmir'de 200 Bin metrekarelik konut projesini sahiplerine teslim eden Kavuklar, en büyük hissedarı oldukları Malatya Girişim Grubu ile Malatya'nın tek alışveriş merkezi olan Malatya Park AVM, İnönü Üniversitesi'ne ait bir fakülte binası gibi önemli yapıları da geçtiğimiz yıllarda tamamladı. Kavuklar, şu anda Malatya ve İzmir illerinde 2014'ün son çeyreğinde tamamlanmak üzere, aralarında 5 yıldızlı otel, 100 metre yükseklikte İzmir'de bir ilk olan Bayraklı Tower ve 2 bin konut içeren ticaret merkezi projelerinin de olduğu toplam 500 bin metrekarelik inşaatın da yapımını sürdürüyor. Gayrimenkul geliştirmede iddialı hedeflerle yola devam eden Kavuklar, gelecek 5 yılda 5 kat büyümeyi planlıyor.