Mehmet Akif Çakmak- Yüzlerce marka ve kişiye özel binlerce hediyelik eşyanın sunulduğu, 210 firmanın ürünlerini sergilediği SOUVENIR 2011 22. Hediyelik Eşya Günleri, Uluslararası Fuar Alanı 2 nolu holde başladı. 16 gün sürecek fuar 11.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilirken, Hediyelik Eşya Günleri 31 Aralık Cumartesi akşam saatlerine kadar ziyaretçilere açık olacak. Özel yapım armağanlar ve yüzlerce markanın ziyaretçilerle buluşacağı fuarda ziyaretçilere özel avantajlarda sunulacak


Esnafın da yüzü gülsün


Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber açılan, bu yıl 22. düzenlenen Hediyelik Eşya Günleri zengin alternatifleriyle ziyaretçilere açıldı. 210 firmanın stand açtığı, kişiye özel ve markalı birçok ürünün bulunduğu Hediyelik Eşya Günleri'ne 200 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Açılış konuşmalarında konuşan ve artık internetten de alışveriş yapılmaya başlandığını söyleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, "İnternetten alınan hediye belki sahibine ulaşır ama yüzyüze hediye vermenin yerini hiçbir zaman tutamaz. Yeni yıla girerken karşılıklı hediye alışverişi olmalı ki, hem insanlarımızın hemde esnafımızın yüzü gülsün" şeklinde konuştu.

Fuarın destekçisiyiz

Hediyelik Eşya Fuarı'nın halkı en çok ilgilendiren fuarlardan biri olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, "İnsanlar eskisi gibi yüzyüze gelmiyor, gelemiyor. Bu fuar çok önemli, inşallah 200 binin üzerinde bir ziyaretçiyi buraya bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarz fuarların her zaman destekçisiyiz ve daha geniş kitlelere ulaşması için her zaman yardımcı olmaya hazırız. Peygamberimizin hediyeleşin, hediye kalplerdeki kini giderir sözüyle bitirmek lafımı bitirmek istiyorum, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ise mermer fuarından sonra en çok ilgiyi Hediyelik Eşya Günleri'nin gördüğünü söyleyerek, 22. kez bu fuarın düzenleniyor olmasının önemine değindi. Fuarın 15 gün boyunca açık kalacak olmasının fuarın ne kadar başarılı olduğunu gösterdiğini ifade eden Özpoyraz, fuarın hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutladığını dile getirdi.