Nebahat İşman, Manisa Akhisarlı, 57 yaşında bir ev hanımı... Her şey katıldığı 'Zeytinyağlı Yemek Yarışması'nda' tatlı kategorisinde 'Zeytin reçeli' ile art arda birinci olmasıyla başladı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın katkılarıyla düzenlenen yarışmalar, Akhisar'ın değeri olan zeytin üzerinden yapılıyor. İşman'ın zeytin reçeli, zeytin şekeri adı altında şehrin tanıtımına katkı sunacak.

Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi'nin isim babalığını yaptığı 'Zeytin Şekeri' olarak bir ay sonra raflarda olacak. İşman, yemek yarışmasına katılmadan evvel 'Değişik ne yapabilirim?' diye düşünmeye başlamış. Zeytinden reçel yapma fikri gelmiş aklına ve denemeye başlamış. Üretimlerinin 50 kavanozu geçtiğini anlatan İşman, püf noktalarını söylemeden zeytin şekeriyle ilgili şöyle konuşuyor: "Zeytin, dalından kopmuş daha yeşilken çekirdeğiyle beraber acısını çıkarıyoruz. Sonra reçel yapıyoruz." İşman, şekeri yapmaya siyah zeytinle başlamış. Ama ona göre en güzeli yeşil zeytinle olanı. "Şu ana kadar portakal ve hurmalı reçeller yaptım ve çok beğenildi." diyen İşman, şehrin değerini tanıtmaktan ötürü epey mutlu olduğunu söylüyor. Ömer İşçi de ismin Bursa'nın kestane şekerinden mülhem olduğunu ifade ediyor.

Yakın zamanda zeytin şekerinin patentinin alınacağını kaydeden İşçi, maliyet hesapları çıkarıldıktan sonra Türkiye'nin her yerinde satışa çıkacağını dile getiriyor. Akhisar, Ege'nin girişimci yüzünü gösteren ilçelerden. Çağlak Festivalleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmaları yeni lezzetler tatmayı sevenleri  bekliyor.