Baklacı Köyü yakınlarında açılacak ikinci kuyu için düzenlenen törene, Alaşehir Belediye Başkanı MHP'li Gökhan Karaçoban, Akça Holding Genel Müdürü Mehmet Özdemir ve belediye meclis üyeleri katıldı. Törende konuşan Özdemir, belediyenin jeotermal ruhsatı aldığı bölgelerde çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, "Baklacı Akça-11 kuyumuzu tamamladık. Burada 3 bin metre derinliğine ulaştık. Bu kuyuda, kuyu dibi sıcaklığını 260 derece, kuyu ağzı sıcaklığını ise 163 derece olarak tesbit ettik. Saatte 300 ton su kapasiteli bu kuyumuzdan 3-4 megavat elektrik üretimi hedefliyoruz" dedi.

Özdemir, Baklacı Akça-2 kuyusunda ise 3 bin 500 metreye kadar inerek, daha fazla verim almayı hedeflediklerini belirtti. Özdemir, "İkinci kuyu tamamlandıktan sonra santral çalışmalarımıza başlayacağız. Bir kuyu ortalama 2.5 ile 3.5 milyon dolar arasında bir rakama mal oluyor. Hedefimiz 5 sondaj kuyusu açmak. Bu kuyularımızdan enerji üretimine yönelik verim almayı planlıyoruz. Bundan sonra açacağımız iki kuyudan seracılık ve şehir ısıtmacılığı, sebze, meyve kurutmacılığı gibi alanlarda yararlanmak istiyoruz" diye konuştu.

Belediyeye gelir sağlanacak


Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban isea belediye olarak MTA'dan aldıkları jeotermal arama ruhsatını ihale yoluyla devrettiklerini hatırlatıp, "Çünkü belediye olarak bu tür yatırımları yapmamız çok zordu. Bu ihale sonunda çalışmalar sonunda elde edilecek her türlü gelirden belediyemize yüzde 18 pay ve KDV olarak gelir sağlanacak. Meclis olarak iyi bir karar verdiğimize inanıyoruz. Akça Holding, ilk kuyudan istediği verimi aldı. Hem belediye hem de firmanın yaptığı harcamaların karşılığını bulması adına biz de çok memnun olduk. Çünkü bu işte moral, yapılan çalışmanın karşılığını almak çok önemli. Biz de Alaşehirliler olarak şehrimize yapılacak katma değerden mutluluk duyarız. Firma açacağı kuyularda enerji üretimini planlarken, son iki kuyudan Alaşehir'in ısınması, seracılık, sebze ve meyve kurutması gibi artı değerler olacak. Bunların hepsi Alaşehirliler için güzel ve mutlu haberler. Emeği geçen ve ülkemiz ve Alaşehir için gelir getirebilecek yatırımları yapan herkesi kutluyoruz" dedi. Konuşmaların ardından kurban kesildi ve ikinci kuyunun açılması için sondaj çalışmalarına başlandı.