Yapılandırma imkânından yararlanmak isteyen yurttaşlar 2 Mayıs 2011 günü mesai saati bitimine kadar belediye veznesine başvuru yapabilecek. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi ise 31 Mayıs 2011 tarihinde başlayacak. Mükellefler ödemelerini kredi kartıyla da yapabilecek.

 
18 eşit taksitte ödenebilecek

Yürürlüğe giren kanun ile birlikte tüm mükellefler Aliağa Belediyesi’ne;  emlak ve ÇTV vergisi, eğlence vergisi, işgal harcı, tatil günleri çalışma ruhsatı harcı, hayvan kesimi muayene ve denetleme harcı, ölçü ve tartı aletleri muayene harcı, imar ile ilgili harçlar, kira borçları ve su borçları yeniden yapılandırabilecek. Yapılandırmadan yararlananlar; varsa vergi ziya cezalarının hesaplanan gecikme faizi ve zamları silinerek, yerine ilgili dönemlerde geçerli olan TEFE- TÜFE oranları uygulanacak. Bu şekilde hesaplanan borç peşin olarak ödenebileceği gibi, ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte de ödenebilecek. Borçların taksitle ödenmeleri halinde taksit sayısına bağlı olarak katsayı oranları ilave edilecek.

 
Başkan Oğuz; Taksitlerin aksamaması önemli

Yurttaşları kanundan faydalanmaya davet eden Başkan Oğuz, ödeme planı çıkarıldıktan sonra plana uyulmayarak taksitlerin aksatılması halinde kanundan önceki gecikme zammı ve faiz uygulamasına dönüleceği için yurttaşların maddi kayba uğrayacağını belirterek ödeme planının aksatmaması gerektiğini vurguladı.