Aliağa Ticaret Odası (ALTO),  yaptığı çalışma ile 240 inşaat ustasına verdiği eğitimlerle yetki belgesi kazandırdı. Bilindiği gibi 3194 Sayılı İmar Kanunu gereği 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olmaya başlayan değişiklikle, inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen müteahhitlerin yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmiyor. ALTO bu konuda kapsamlı bir çalışma yaparak, Aliağa'da hem üyelerine hem de halka yönelik, gruplar şeklinde toplamda 240 kişiye ulaştığı "Betonarme demir, kalıp ve çatıcılık" konularında eğitimler düzenledi. Eğitimler sonunda bir de sınav düzenlendi ve başarılı olanlar Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazandılar.

İnşaat ustalarına aldıkları eğitimleri, ALTO Meclis üyesi ve inşaat mühendisi olan Ömer Eraslan, ALTO üyesi Osman Nuri Bostan ve Aliağa Meslek Lisesi branş öğretmenleri verdiler. Tüm bu çalışmalar kapsamında ALTO Stratejik Plan da yer alan kurumlar arası diyaloğun artırılması ve süreklilik kazanması amacı ile Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ile bir protokol de imzalandı.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka kurumlar arası kalıcı diyalogların kurulmasının Aliağa'ya birçok şey kazandıracağına inandığını, bunun için de METEM ile imzalanan protokolün önümüzdeki süreçte birçok etkinlik düzenleneceği anlamına geldiğini ifade etti.

ALTO olarak üyelere verilen hizmet konularında kaliteyi ve çeşitliliği artırmak için her türlü girişim çalışmalarında bulunduklarını belirten Başkan Saka:"İnşaat ustalarına yönelik eğitimler devam edecek. Kısa bir süre sonra sıvacılık ve duvarcılık konularında da eğitimler verilecek. Bu süreçte eğitimlerimiz sadece inşaat ustalarına yönelik kalmayacak. Stratejik planımız gereği uygulamaya koyacağımız üyelerimize ve halka açık aşçılık ve servis elamanlığı, yönetici asistanlığı, luca ile muhasebe ve Excel(ileri ve başlangıç seviyeleri iki farklı grup olmak üzere) gibi kurslar, eğitimler bulunuyor. Üyelerimizden ve halktan aldığımız destek ile bu etkinliklerimiz 2012 yılı boyunca çeşitlenerek devam edecek" dedi.