Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu(HİZKONFED), Yaşlı Bakım Kursları'nı Almanya'ya taşıyor.  HİZKONFED Yönetim Kurulu ve  Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, "Yaşlı bakım kursları için, Almanya'nın Hamm Büyükşehri Belediye Başkanlığı'nın davetlisi olarak gittik, EXPO 2020'ye Belediye Başkanlığı'nın desteği ile de döndük." dedi.
HİZKONFED, olarak İzmir'de başlattıkları yaşlı bakım kurslarını geliştirmek istedikleri belirten Genel Başkan Atasoy, yaşlı bakım kursları  işbirliği için 23-26 Nisan tarihleri arasında Almanya'nın Hammşehrine Belediye Başkanlığı'ndan davet aldıklarını söyledi. Atasoy, yaptığı açıklamada "Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann'nın davetlisi olarak gittik. Petermann'a İzmir Valimiz Mustafa Cahit Kıraç'ın selamlarını ilettik. Çok memnun oldular. Eylül ayında İzmir'e Konfederasyonumuz'un misafiri olarak geldiklerinde Valimizi de ziyaret etmek istediklerini belirttiler. Hamm şehri  sosyal belediyecilik anlayışı çok gelişmiş bir yer. Türkiye ile de sosyal anlamda ve iş anlamında projeler geliştirmek istiyorlar. İzmir'i çok seviyorlar. Bizler kaldığımız sürece yaşlılar merkezi, gönüllüler merkezi, engelliler merkezlerini ziyaret ettik. Özellikle Gönüllüler Merkezi Türkiye' de uygulanması gereken çok güzel bir proje. Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonumuz'la Hamm Belediyesi arasında; yaşlılar, engelliler, kadınlar ve gençlerle ilgili AB Erasmus ve Leonarda projeleri hazırlayacağız. "şeklinde konuştu.
Hamm'ın 180 bin nüfuslu bir şehir olup 20 bin  Türk'ün yaşadığını Belediye Başkanı Petermann'ın da Türk dostu birisi olduğunu vurgulayan Atasoy, Ramazan aylarında iftar çadırları kurup programlar düzenlediğini söyledi. Atasoy, İzmir'in EXPO 2020'ye adayı olduğunu ve bu konuyla ilgili destek vermesini rica ettiklerini Başkan Petermann'ın İzmir'in EXPO adaylığını destekleyeceklerini söylediğini bu konuyla alakalı desteklerini  belirten bir mektup yazdıklarını, bu konuyla ilgili  Almanya'da İzmir için lobi yapacaklarını da kaydetti.