İşler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle yurt içi ve yurt dışı tanıtım etkinliklerinde yer alacaklarını, yabancı tur operatörlerini ve medya mensuplarını İzmir'de ağırlayacaklarını bildirdi.
İşler, Bakanlık yetkililerinden 2012 yılı İzmir ve Ege turizminin pazarlanması çabalarına destek istediklerini, isteklerinin olumlu karşılandığını ifade ederek, fuarlara katılım, yabancı tur operatörlerine yönelik çalıştaylar düzenlenmesi, Living İzmir etkinliği, Ege mutfağının tanıtılması gibi etkinliklerde destek sağlandığını belirtti.
Mart ayında Frankfurt'ta düzenlenen çalıştayda Alman tur operatörleriyle bir araya geldiklerini kaydeden Mehmet İşler, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Alman tur operatörlerinden Ege'yi ve İzmir'i keşfetmelerini, 2012 programlarına Ege'yi ve İzmir'i koymalarını istedik. Yapılması gerekenleri belirlemek ve yol haritası çizmek için Almanya'daki tur operatörlerini İzmir'deki çalıştaya çağırdık. Bu çalıştayı eylül ayının ikinci yarısında ya da ekim ayı başında İzmir'de gerçekleştireceğiz."
İngiltere, Almanya, Hollanda, Rusya, Kazakistan ve İsviçre'de benzer çalıştaylar düzenlenmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden destek sözü aldıklarını belirten İşler, Kazakistan dışındaki tüm etkinliklerde ETİK'in destekleneceğini belirtti.
Living İzmir 2012'nin çalışmalarına da başladıklarını belirten İşler, İzmir'e en az nüfusu kadar turist getirme hedefi doğrultusunda çalıştıklarını kaydetti.