Alınan bilgiye göre, yaklaşık 4 yıl önce Türkiye'de üretilmeye başlanan altın emzik ile altın biberon, yenidoğanlara altın maşallah yazısı, çeyrek, yarım veya tam altın dışında hediye arayanlara alternatif oldu.

Standart 14 ayar üretilen altın emzik, mineli, taş mıhlamalı, göz boncuklu olup olmadığına göre 600 ila bin 500 lira arasında değişen fiyatla satılıyor. 22 ayar altınla üretilenlerde ise fiyat, bin 200-3 bin liraya çıkıyor.

Fiyatı 14 ayarda bin 500 lira-3 bin lira olan altın biberonun fiyatı, 22 ayarda 4 bin liraya ulaşabiliyor.

Altın emzik ve biberon satışı yapan firma temsilcisi Suat Özer, 4 yıldan bu yana sattıkları altın emziğin, doğum takısı olarak çok ilgi gördüğünü belirtti.

Ortadoğu'ya 21 ayar

Özer, pırlanta kullanılması gibi özel taleplerle fiyatların daha da arttığını belirterek, "Altın emzik ve biberonlar İstanbul'da üretiliyor. Birçok ülkeye de gönderiliyor. Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri gibi Ortadoğu ülkeleri yoğun ilgi gösteriyor. Ortadoğu'ya genelde 21 ayar altından yapılmış altın emzik ve biberon gönderiliyor" diye konuştu.

Başlangıçtaki "acaba kullanılabilir mi hijyen mi emzikten takı olur mu" çekincelerinin son 3 yılda aşıldığını dile getiren Özer, "Altın emzik ve biberon, son derece hijyendir. Sadece süs ve hediye amaçlı kullanılmaz. Çocuklarını büyütürken gönül rahatlığıyla altın emzik ve biberonları kullanabilirler. Artık herkesin ilgi odağı oldu. Güzel, klasik dışında bir hediye" dedi.