Ambalajlı peynir alın

Türkiye, peynir üretimi ve tüketimi konusunda gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında halen daha ciddi eksikliklerle yoluna devam ediyor.

Ambalajlı peynir alın
27 Mart 2011 Pazar 20:46

 Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, merdiven altı üretimle mücadele ettiklerini söyledi. Erol, Türkiye'de süt üretiminin sadece yüzde 27'sinin modern tesislere, sağlıklı üretim yapan işletmelere gittiğini, peynir pazarının ise yüzde 70'ini ambalajsız ürünlerin oluşturduğuna dikkat çekti. Deneyimli işadamı, "Söz konusu ürünlerin çoğu sağlığımız için ve özellikle çocuk sağlığı için büyük riskler taşıyor" dedi.
Hijyenik şartlarda ve modern tekniklerle üretilmeyen, soğuk zincir kırılmadan tüketicisine ulaştırılmayan, satış noktalarında ve evlerde + 2/4 C haricinde sıcaklıklarda tutulan peynirin sağlık için büyük riskler taşıdığını tüketiciye anlatmak için gayret sarf eden Erol, şunları söyledi: "Ne yazık ki hala ambalajlı peynir tüketiminde gelişmiş ülkelerin çok gerisindeyiz. Özellikle anneler, sadece güvenilir markaların ambalajlı peynirlerini ailelerine yedirmeleri gerektiği konusunda bilgilendirilmelidir. Sağlığımıza zararları ve yol açabileceği korkunç hastalıkların çok uzun zamanda ortaya çıkma ihtimali nedeniyle süt ürünlerinin tehlikesi maalesef göz ardı ediliyor. "Hep böyle yedik bir şey olmadı" söyleminin çocuklarımıza getirebileceği felaketler konusunda halkımızı bilinçlendirmek gerekiyor." Erol, ambalajlı ürünlerin ülke genelinde tüketiciyle buluşması yolunda ulusal ve yerel zincir marketlerin büyük katkısı olduğunu da sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.