Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl 14.’üncüsü düzenlenen ‘Geleneksel Tüketici Ödülleri’ sahiplerini buldu. 7 dalda verilen ödüllerden ‘Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma’ Ödülü Anadolu Motor’un oldu. Ankara’da 21.03.2011’de gerçekleştirilen törende ödülü, Anadolu Motor adına Genel Müdür Sn. Erdoğan Özoğul, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’den aldı.

Tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici haklarına, tüketici talep ve tercihlerine duyarlı firmaların teşvik edilmesi amacıyla T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen “Geleneksel Tüketici Ödülleri” kapsamında;
Anadolu Motor, üretimini yaptığı ve distribütörü olduğu; Antor Motor ve Motopomp, Antrac Çapa, Lombardini, Honda Güç Ürünleri, Ls Traktör ve Gallignani ürünleri ile “Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma” ödülünü kazanmıştır.

Firmaların; tüketici memnuniyetini firma politikası olarak benimsemesi ve buna uygun davranmış olması, tüketicilere kanunlar ve diğer mevzuatla tanınan haklardan daha ileri haklar tanımış olması ve tüketicileri bilgilendirici çalışmalar yürütmüş olması gibi faktörler ile değerlendirildiği bu ödülü Anadolu Motor’un kazanmasında bayi, servis ve tedarikçilerinin de büyük katkısı olmuştur.
Anadolu Motor; satışa sunduğu ürünlerin daha verimli kullanılabilmesi için:
Servis eğitimleri verilmesi,
Ürün gruplarına göre garanti süresini 3 veya 5 yıla çıkarması,
Müşteri memnuniyet anketi düzenlemesi,
Ücretsiz müşteri destek hattının bulunması,
TV’de eğitim programları kapsamında eğitici yayınlara katkı sağlaması
nedeniyle, Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülüne layık görülmüştür.