Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2011 yılında asgari ücrete yapılacak zammı açıkladı. Söz konusu ücret, ilk altı ay yüzde 4,7 ikinci altı ay yüzde 5,1 artırıldı. Ortalama artış oranı ise yüzde 10,1 oldu. Böylelikle net 599 liradan 629 lira 96 kuruşa yükselen asgari ücret, Temmuz 2011'den itibaren 657 liraya çıkacak.

Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, 4 toplantı sonunda 2011 yılında uygulanacak ücreti tespit ettiklerini açıkladı. Buna göre 16 yaşını doldurmuş işçiler için brüt asgari ücret ilk altı ay için 796 liraya, ikinci altı ay için 837 lira oldu. Net asgari ücret de 629 lira 96 kuruş, ikinci altı ay 657 lira olarak tespit edildi. Sayın, "Bu oranlar oy çokluğuyla alınabildi. Ortak karar çıkarılamadı. İşçi kesimi olsaydı bir miktar artış olabilirdi. Belirlenen asgari ücretin toplumun tüm kesimlerine hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Sayın, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer ile görüştüklerini, ve rakamların bundan sonra yukarıya çıktığını söyledi.


İŞÇİ TOPLANTIYI TERK ETTİ, İŞVEREN YÜKSEK BULDU

Rakamın umduklarından yüksek olduğunu dile getiren TİSK Temsilcisi Ali Nafiz Konuk, enflasyonun üzerinde bir zam yapıldığını belirtti. Zammın yüzde 4 artı yüzde 4'ün üzerinde olduğuna işaret eden Konuk, "Milyonlarca kişinin beklediği bu zammı kabul etmek zorunda kaldık. Ciddi endişelerimiz var. Bu ücretlerin sanayinin rekabet gücüne katkı sağlayacağına inanmıyoruz." dedi.