Törene Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir iş dünyasından temsilciler katıldı

Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, " Merkezin kurulduğu araziyi 1994 yılında dönemin Egebank ortaklarından Hüseyin Bayraktar'dan satın aldım, o yıllarda Balçova'nın İzmir'in unutulmuş bir köşesiydi, Migros mağazasının açılmasıyla bölge hareketlendi ve yeni alışveriş merkezi yatırımlarıyla bugünkü halini aldı. İzmir Balçova'da Ege'ye özgü bir mimariye sahip olan Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Noktası (ABN) butik tarzı ve adı ile Ege'nin vazgeçilmezi olan 'çardak altı' sohbeti konseptine göre inşa edildi" dedi. Arsel, "İzmir'e has çardaklı alışveriş noktalarını modernleştirerek İzmirlilere, çocukları ve dostlarıyla keyifli bir buluşma noktası yaratmaya çalıştık. Mimariden marka seçimlerine kadar titiz bir seçim sürecimiz oldu" diye konuştu.


İzmir ekonomisine büyük katkı


İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova'daki bu bölgenin alışveriş merkezi yatırımlarıyla büyümeye devam ettiğini, yatırımların İzmir ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.  Bölgede geçmişte sadece Migros mağazasının bulunduğunu, zaman içinde diğer yatırımlarla Migros'un geride kaldığını ifade eden Kocaoğlu, "Migros bu yatırımla bir sıçrama yapmış oldu" dedi.

Merkezin açılış kurdelesi, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yönetim kurulu üyesi Ali Koç ve Aziz Kocaoğlu tarafından kesildi.

Törenin ardından merkez içinde yer alan ve Aziz Kocaoğlu'nun oğlu Ulaş Kocaoğlu'nun işlettiği Arçelik bayisinin açılışı da gerçekleştirildi.

Açılışlar sonrası alışveriş merkezi içinde verilen yemekte Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar ile Rahmi Koç bir süre sohbet etti.

27 bin 775 metrekare arazi üzerine kurulan merkezde 18 işyeri bulunuyor.

Öte yandan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a Balçova'da sağlık turizmi yatırımlarına uygun 5 milyon metrekarelik arazinin bulunduğunu belirterek, yatırıma çağırdı. (Nihal Işık)