Türkiye'ye Sabancı ile ortaklık kurarak geldiği 1996 yılından bu yana toplam 1.2 milyar euro yatırım yapan Toyota, Sakarya'daki üretimine makas değiştirtiyor. 2012'de yola çıkacak yeni Auris artık Türkiye'de üretilmeyecek. Auris'in yerine 2013'te piyasaya çıkacak yeni nesil Corolla Sedan için geri sayım başladı. Henüz resmi açıklama gelmese de Toyota Türkiye (TMMT) CEO'su Orhan Özer, "Auris üretiminin Türkiye'den gimesi, yeni model şansını kesinleştirdi. Biz buna sevindik" dedi.

2013'te yenilenecek Toyota'nın 'best seller' modeli Corolla Sedan, Sakarya'daki fabrikada üretilmeye başlanacak. Toyota Sakarya (TMMT) CEO'su Orhan Özer, yeni stratejilerini anlattı. Özer, "Auris modelimizin üretimi Türkiye'den gidiyor. Gitmesi iyi oluyor çünkü yerine yeni model alacağız" açıklaması yaptı. Özer, üretimi bitecek Auris yerine Türkiye fabrikasına yeni görev verilmesinin kesin olduğunu söyledi.


2013'te Corolla Sedan


Özer, "Avrupa'da işler düzeliyor. Avrupa genelinde 2011'de yüzde 2'lik büyüme bekliyoruz. Biz de yıla iyi başladık. Yeni yılın ilk 2 haftasında aldığımız siparişleri de dikkate alırsak 2011 yılının ilk 6 aylık üretimini şimdiden bağladık. Bu beklemediğimiz kadar olumlu bir gelişme oldu. Avrupa'da işler açıldıkça Toyota yeniden çıkışa geçer"dedi.