Fuara 40'ın üzerinde ülkeden 1.000 katılımcı ve  100'ün üzerinde ülkeden ziyaretçi bekleniyor. Dünya otomotiv sektörünün son yıllarda yükselen yıldızı Sırbistan da, Automechanika Istanbul 2011'in Partner Ülkesi. Sırbistan fuarda, kendisine ayrılan özel alanda 10 katılımcı firma ile yer alacak.

12 ülkede, 13 şehirde düzenlenen Automechanika fuarları içinde Frankfurt Automechanika'dan sonra ikinci sırada yer alan Automechanika Istanbul 2011'de, motorlu araçlara yönelik tüm parçaların yanı sıra, tamir ekipman ve gereçleri, otomobil bakım ürünleri, dış yüzey ekipmanı, güvenlik ve araç içi eğlence sistemleri, tuning ve gövde tasarım ürünleri, lastik ve egzozlar da yer alıyor. Bu yıl üç yeni salonun açılmasıyla, fuarın net sergi alanı bir önceki fuara göre yüzde 50'nin üzerinde genişledi.

Ticari araç üretiminde dünya 9.su, Avrupa'nın 2. büyük çelik üreticisi olan, ayrıca otobüs üretiminde Avrupa lideri konumundaki Türkiye'nin, Automechanika Fuarı'nı düzenlemek için çok uygun bir ülke olduğunu belirten Hannover-Messe International Istanbul Genel Müdürü Alexander Kühnel, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının kesiştiği noktadaki stratejik konumuyla Türkiye'nin, dünyanın her yerinden otomotiv yedek parça endüstrisi şirketlerine bir çok iş ve yatırım fırsatı sunduğunu söyledi.

Messe Frankfurt Istanbul Genel Müdürü Aleksandar Medjedovic ise; Türk otomotiv endüstrisinin kriz zamanında sağlam pozisyonu ve daimi stratejileri ile Avrupa pazarına ve diğer pazarlara örnek olduğunu söyledi. Medjedovic:

"Automechanika Istanbul, hiçbir krizde Türk otomotiv endüstrisine hizmet verme misyonundan taviz vermedi, 2011'de de vermeyecek. Automechnika'nın bu 10. Yılında amacımız, başta komşu ülkeler olmak üzere, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçilerle, uluslararası katılımda artış sağlamak olacak."

Automechanika Istanbul ile eşzamanlı düzenlecek Petroleum Istanbul ise, akaryakıt dünyasını bir araya getirecek.