Fransa, Hollanda ve Belçika’dan 25 firma temsilcisini kasım ayında İzmirli hazır giyimcilerle buluşturacak organizasyonla yeni iş bağlantıları kurularak, ihracatın arttırılması hedefleniyor. EHGKİB, önceki yıllarda da birçok ülkeden alım heyeti organizasyonu yaparken şimdi de EGSD işbirliğiyle bu projeye imza atacak.

EHGKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler ve Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Ünlütürk ile biraraya gelen EGSD Başkanı Mukadder Özden ve Yönetim Kurulu üyeleri, organizasyonun ayrıntılarını görüştü. İki kurumun temsilcileri de çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken İzmirli firmalar için bu tür organizasyonların kaçırılmaması gereken fırsatlar olduğunu dile getirdi.

‘AVRUPA’NIN EN ÖNEMLİ ALIM FİRMALARI GELECEK’

Konuyla ilgili bilgi veren Özden, "Biz bu çalışmada güçlerimizi birleştirdik. Dernek üyelerimizin de önemli bir bölümü zaten ihracatçı. Bu organizasyonla Avrupa’nın en önemli alıcı ülkeleri olan Fransa, Hollanda ve Belçika’dan büyük alım firmalarını İzmir’e getireceğiz. Burada ihracatçı üyelerimizle iş görüşmesi yapmalarını sağlayacağız. Bu görüşmelerin, ileriye dönük olarak önemli iş bağlantılarına dönüşeceğini düşünüyoruz. Biz dernek olarak bu konuda her türlü desteği sağlayacağız. Üyelerimiz de bu organizasyona katılarak verecekleri destekle Avrupa’da yeni müşteriler kazarak ihracatlarını arttıracaklardır.” dedi.

‘İZMİRLİ FİRMALAR ÖNEMLİ BAĞLANTILAR YAPACAK’

Kızılgüneşler ise birlik olarak daha önce de bu tür birçok etkinliğe imza attıklarını ve önemli bir tecrübeye sahip olduklarının altını çizerek, “Avrupa’nın üç önemli ülkesinden 25 firma temsilcisini İzmir’e getireceğiz. Bu etkinliğe katılacak hazır giyim ihracatçılarının, önemli iş bağlantıları yapacağını düşünüyorum. Biz bu etkinliğe çok iyi hazırlanıyoruz. İzmir’i bilen ve bu kentle işbirliği yapmaya gönüllü firmaları getireceğiz. Bunun sonucunda da firmaların iş hacimlerini arttırarak, bölge ihracatını daha da arttırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.