Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın ve yönetim kurulu üyeleri, bir süre önce Aydın'da göreve başlayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette ilk olarak yönetim kurulu üyelerini tanıtan Zeki Altın, Aydın'da yapılan arıcılık hakkında Köksal'a bilgi verdi.

Aydın'da Arıcılar Birliği'nin bin 500 üyesi bulunduğunu dikkat çeken Altın, il genelinde 230 bin kovan arının bulunduğunu ve bunun yanı sıra kayıtsız 30-40 bin civarında kayıtsız kovanın bulunduğunu belirtti. Aydın'ın ciddi arıcılık potansiyeli olduğunu dikkat çeken Zeki Altın, "Öncelikle Aydın'da bir yerleşim tespiti yaparak Aydın'ın gerçek arıcılık potansiyeli ortaya çıkar. Aydın'ın kesin kapasitesi bilinmediği için dışardan gelen arıcılar nedeniyle yerli arıcılar çok mağdur oluyorlar. Özellikle kış aylarında yönetmeliğe göre kapasite gözetmeksizin arılara konaklama izni verilmesi bizleri daha da zor duruma düşürüyor. Çünkü Ocak ayı itibariyle buralarda çiçek açmaya başlayan bir çok bitki oluyor. Bu nedenle dışarıdan çok sayıda arıcı geliyor. Kapasitenin üstünde arıcı geldiği zaman hem dışardan gelen hem de biz mağdur oluyoruz. Diğer yandan Aydın'da ana arı yetiştiriciliği kursu açılmasını istiyoruz. Kaçak bal satanlara yönelikte denetimlerin sıklaştırılmasını istiyoruz" dedi.
Ziyaretlerinden dolayı arıcılar birliğine teşekkür eden Salih Köksal, Aydın'daki arıcılık potansiyelinin farkında olduklarını ve her zaman arıcıların yanında olduklarını söyledi. Aydın'daki arıcılığın geliştirilmesi için çabaların boşa gitmeyeceği inancında olduğunu ifadeden Köksal, "Çalışmalarınızda halis niyet taşıdığınıza inancım sonsuz. Niyet halis olduktan sonra başarı kaçınılmaz olur. Yeter ki çaba gösterilsin. Yeter ki amaç üretmek olsun. Biz üretmek isteyen herkesin yanındayız" diye konuştu.