İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi, Azerbaycan'a 3 adet yürüyen merdiven ihracatı gerçekleştirdi. Löher'in Azerbaycan'a ihraç ettiği yürüyen merdivenlerin yüklendiği kamyonları fabrikadan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay, İAOSB Başkan Yardımcısı Atilla Özbek, Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdür Vekili Rasim Akpınar, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile sanayiciler birlikte uğurladı.

YORGANCILAR'DAN İSTİKRAR VURGUSU


EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'nin üretim kaleleri olan fabrikaları yaşatmak, büyütmek ve geliştirmenin herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi. Yorgancılar, “Ama bunun altında yatan en önemli gerçek istikrardır. Siyasetteki istikrar, ekonomide uygulanan politikalar sayesinde Türkiye son 10 yıldır yükselen ülkeler arasında. Özellikle bizler yurt dışına gittiğimizde ülkemiz için övgü dolu sözleri duyup gururlanıyoruz” dedi.

Fabrika çalışanlarına da seslenen Ender Yorgancılar, “İhracat başarısında en büyük pay, dünyaya kendini kabul ettiren kaliteli ürünlerle sizlerindir. İzmirli sanayicilerimizin ürünlerinin bizim için büyük değer taşıyan Azerbaycan'da da hizmet vermesi önemli. Bu eserin gerçek sahipleri sizlersiniz” diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, İstanbul'da gerçekleştirilen 2. Küresel Girişimcilik Zirvesi'nde Türkiye'deki en başarılı girişimler arasında 68. firma olarak seçilen Löher'in plaketini de Löher Yönetim Kurulu Üyesi Seydi Aktaş'a verdi.

HEDEF DÜNYAYA İHRACAT

Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven A.Ş. Genel Müdürü Ergin Aktaş da, 1967 yılından beri asansör üretimi yaptıklarını, 2000 yılından itibaren de ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda yürüyen merdiven üretimine yöneldiklerini anlattı. Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü, "2012 yılına gireceğimiz şu günlerde halen Türkiye'nin ilk ve tek yürüyen merdiven üreticisiyiz. Ürettiğimiz asansör ve yürüyen merdivenler Türkiye'de olduğu kadar Hollanda, Almanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, İran, Irak, Ukrayna gibi ülkelerde kendini ispat etmiştir" Azerbaycan'a da ilk yürüyen merdiven ihracatını gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifaden eden Ergin Aktaş, “Başarılarımızın arkasında en büyük imzası olan çalışma arkadaşlarımızın gayretli ve istekli çalışmaları sayesinde en kısa sürede dünyanın pekçok ülkesine yürüyen merdiven ihracatı yapmaya devam edeceğiz. Devletimizin, İzmir siyasetinin, Oda ve sivil toplum örgütlerimizin desteklerine de teşekkür ediyorum” dedi.