Kavuklar'ın ana hissedarı olduğu ve Miray İnşaat'ın ortaklığıyla yapımı gerçekleştirilen Bayraklı Tower, kullandığı yeni teknolojilerle İzmir'in yanısıra Türkiye'ye de öncülük ediyor. İzmir'in gökdelenler bölgesinde bitecek ilk proje olan ve kullandığı akıllı otomasyon sisteminden ofis ve homeoffice konseptine kadar birçok yeniliğe imza atan Bayraklı Tower'ın dış cephe giydirmesinde de dünyadaki en son teknoloji olan "custom design" panel cephe profil sistemi tercih edildi. Türkiye'de ilk kez inşaat ve dış cephe montajının aynı anda yapılmasına imkan sağlayan bu sistem için 8.2 milyon TL yatırım yapıldı. Projenin bu aşamasında, merkezi Almanya'nın Bielefeld şehrinde bulunan, Azerbaycan'dan Türkmenistan'a Rusya'dan Kuzey Irak'a, Afrika'dan Avrupa'ya kadar 61 yıldır büyük gayrimenkul şirketlerinin çözüm ortağı olan Schüco firmasıyla anlaşma imzalandı. Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Başkanı Metehan Kavuk ve Schüco Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Jörg Westphal'ın imzaladığı anlaşma geçtiğimiz günlerde Bayraklı Tower'ın satış ofisinde gerçekleşti.

Schüco firmasının Bayraklı Tower için özel olarak geliştirdiği ve Türkiye'de ilk kez kullanılacak olan "custom design" panel cephe profil sisteminin öne çıkan özelliklerinin, kullanılan zengin sistem bileşenleri ve montaj kolaylığı olduğunun altını çizen Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, "Kullanacağımız 12.000 m2'lik dış cephenin tamamı Almanya'da üretilecek ve Bayraklı Tower'a panel olarak monte edilecek. " dedi. 

İnşaat ile aynı anda montaj yapılabilme özelliği sunan bu sistem sayesinde Bayraklı Tower'ın dış cephesi Eylül ayında sona erecek. Şu anda inşaatında 12. kata ulaşılan Bayraklı Tower'da son 20 ofis sahiplerini bekliyor. 2012 sonunda sahiplerine teslim edilecek projenin yatırımcıları arasında medikal, uluslararası taşımacılık, lojistik, hukuk büroları, medya, doktorlar ve bilişim şirketleri öne çıkıyor.