Beyaz eti akademisyenler ''aklayacak''

Son 11 yılda ihracatını 70 kat artıran Türk kanatlı sektörü, beyaz ette hormon kullanıldığı ve kanserojen olduğu söylentilerini çürütmek amacıyla akademisyenlerle tanıtım kampanyası başlattı

Beyaz eti akademisyenler ''aklayacak''
02 Ocak 2014 Perşembe 11:24

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, yaptığı açıklamada, 2 ay sürecek kampanyayla sektörde doğru bilinen yanlışlar konusunda tüketicileri aydınlatacaklarını söyledi.

Kampanya ile kanatlı ürünlerinin sağlıklı olduğunun, hastalıklarla kanatlı ürünleri arasında bağ kurulamayacağının vurgulanacağını belirten Kızıltan, beyaz ette hormon kullanıldığı ve kanserojen olduğu söylentilerini çürütmek amacıyla konunun uzmanlarından yardım aldıklarını ifade etti.

Türkiye'nin seçkin üniversitelerinin veterinerlik ve gıda fakültelerinden uzman akademisyenlerle başlattıkları kampanyada, doğru bilinen yanlışlara dikkat çekeceklerini anlatan Kızıltan, kanatlı sektöründe çok fazla bilgi kirliliğinin bulunduğuna işaret etti.

Kızıltan, "Kimileri 'hormon' diyor, kimileri tavukların günde 3 kez yumurtladığını iddia ediyor. İnsanlarımız konunun uzmanı olmayan kişilerin bu tür görüşlerine itibar etmesin. Kampanyamızda bilim insanlarının bilgi ve görüşlerine yer veriyoruz" dedi.

Tüketicilerin bilim insanlarının açıklamalarına itibar etmesi gerektiğini söyleyen Kızıltan, aldığı üründe herhangi bir olumsuz durumla karşılaşanların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Alo 174 hattını aramalarını istedi.

Türk kanatlı sektörünün 55 ülkeye 1 milyar doların üzerinde kanatlı eti ve yumurta ihraç ettiğini kaydeden Kızıltan, sektörün dünya standartlarında modern tesislere sahip olduğunu dile getirdi.

Sektörün son 11 yılda büyük başarılara imza atarak 4 milyar doların üzerinde ciroya ulaştığına dikkati çeken Kızıltan, kampanya kapsamında gazete reklamlarında, alanında uzman bilim insanlarının görüşlerine yer verdiklerini dile getirdi.

Kızıltan, kampanya kapsamında bilim insanlarından bazılarının "Tavuk tüketmek kanser riskini artırır mı? Organik tavuklar neden daha kısa sürede pişiyor?" gibi sorulara cevap verirken, diğerlerinin beyaz et ve yumurtanın içerdiği zengin vitaminlere dikkat çektiğini söyledi.

Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.