Ali Budak- BOSBİ ve Bergama Ticaret Odası ev sahipliğindeki imza törenine; Ege Bölgesi Sanayi Odası  Başkan Vekili ve Bergama OSB Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, Bergama OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Telek, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ile Bergama Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz katıldı. Törenle 15 bin metrekarelik parsel ‘BOSBİ Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ yapımı için bedelsiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

Yenilenebilir Enerji Bölümü de olacak  

Katma değeri yüksek üretim için Bergama’nın yanı sıra çevresi için de önem taşıyan BOSBİ Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde müfredat yöredeki sanayi ihtiyaçlarına göre belirlenecek. Öğrenciler eğitim aldıkları bölümlerle ilgili teknik eğitimlerini yönlendirilecekleri firmalarda yapacakları stajla pekiştirecek ve mezun olduktan sonra profesyonel çalışma hayatına girecek. Lisede 20 derslik ve 3 atölye olacak. Daha çok yenilenebilir enerji ve ekipmanları alanında eğitim verilecek. Lisede, Yenilenebilir Enerji Bölümü de açılması planlanıyor.

Anadolu ve meslek lisesine yer tahsisi yapan ilk bölge

Eğitim eksikliğinin Türkiye’nin aydınlık geleceği için ilk çözülmesi gereken sorun olduğunu kaydeden Ege Bölgesi Sanayi Odası  Başkan Vekili ve Bergama OSB Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, ‘Ülkemizin aydınlık geleceği için eğitim ve mesleki teknik eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Sanayiciler olarak meslek eğitimin eksikliğini hissediyorum. Anadolu ve Meslek Lisesi’ne yer tahsisi yapan ilk bölgeyiz. Bergama ilklerin ilçesidir bu gurur Bergama’ya yakışacak’ dedi.

Bölge için önemli

Bergama Ticaret Odası Başkan Vekili Fikret Ürper ise, şunları söyledi: Okul ile bölge ve istihdam adına olumlu katkı konurken, sanayiciler içinde eğitimli iş gücü sağlanacak.  Mesleki liselerin OSB’lerde kurulması işe yakın olma adına da doğru bir atılım. Bölgede yaşayanlar ve iş dünyası için artı bir gelişme.