2012'de mezun olacak 12 öğrenci, Koçtaş'ın mağazalarında yönetici pozisyonunda görevlendirilecek. Program kapsamında 5 yılda 100 genç eğitimden geçirilerek iş hayatına kazandırılacak. Çalışmanın başarılı olması halinde İstanbul ve Ankara'daki üniversitelerle de benzer projeler hayata geçirilecek.

Üniversitenin perakende bölümünde eğitim gören öğrencileri kapsayan program 2 yıl sürecek. Eğitimi tamamlayan öğrenciler Koçtaş'ın mağazalarında staj yapacak, ardından da iş hayatına atılacak. Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin yapılan işbirliği ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koçtaş'ın sektörde elde ettiği başarıların tesadüfi olmadığını belirten Önder Özpamukçu, nitelikli çalışan sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Perakende sektörünün nitelikli eleman konusunda büyük sıkıntı çektiğini ifade eden Özpamukçu, bu açıklarını kapatmak için ilk adımı İzmir'de attıklarını anlattı.

Perakende sektörünün Türkiye'de çok hızlı büyüdüğünü aktaran Genel Müdür, bunun da yeni istihdamları kaçınılmaz kıldığını belirtti.