Tatili ucuza getirmenin birden çok yolu vardır. Her şeyden önce plan yapmalı ve plana göre hareket etmeli. Çünkü doğaçlama gelişen tatil planları çok daha maliyetli olabilmektedir. Hele ki uçak bileti ve otel rezervasyonlarında çok daha yüklü hesaplar çıkarabilmektedir. Bireysel olarak yapılacak tatiller çok etkilemeyebilir belki ama kişi sayısının artınca ekonomik yüklülük de artacaktır. 


Erkenden plan yaparak ucuza getirin

Hem uçak bileti sektöründe hem de otel rezervasyonlarında erken rezervasyon çok uyguna gelebilmektedir. Anadolu jet gibi firmalardanTemmuz- Ağuston- Eylül gibi aylar için yolcular Şubat- Mart- Nisan aylarında rezervasyon yapmaktadır. Belki size bu aylardan bilet almak çok erken gelebilir ama gün geçtikçe daha çok yolcu bu şekilde rezervasyon yapmaktadır. Yıllık izinler sene başından alınır, planlar yapılır, bütçe ayarlanır ve tatil gerçekleşir. Yakın zamanlarda yapmış olduğunuz rezervasyonlar ile aralarında büyük farklar bulunmaktadır. 


Kampanyaları göz ardı etmeyin

Tatil için olsun uçak bileti için olsun oldukça iyi kampanyalar yapılmaktadır. Kampanyalar maliyeti çok daha aşağıya çekebilecek iyi sistemlerden birisidir. İyi bir kampanya ile 4 kişilik bir aile tek kişi maliyetine denk gelecek şekilde tatil yapabilmektedir. Bunun için firmaların e bültenleri olmaktadır, oralara kayıt yapabilirsiniz.


Uçak yolculuğu için farklı alternatifleri değerlendirin

Eğer tatil sürenizden kısaltma yapmak istemiyorsanız, uçak yolculuğu size iyi bir yol olacaktır. Uçak biletlerinde ise birçok alternatif bulunmaktadır. Farklı hava yolları, direkt/aktarmalı uçuşlar, alternatif uçuşlar gibi seçenekler olacaktır. Hava limanlarına nasıl ulaşacağınızdan uçuş sonrasına kadar olan tüm bilgileri ise Plusfly.com'da bulabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz çağrı merkezinden de bilet alabilir, ihtiyacınız olan desteği alabilirsiniz. 


Uçak bileti alırken bazı küçük bilgiler yararlı olabilir

Ucuz uçak bileti alırken, her firma olmasa da bazı firmalar öğrenci, asker, aile, 65 yaş üstü gibi indirimler uygulayabilmektedir. Bu indirimlerin olup olmadığını kontrol ederseniz uçak biletleriniz daha ucuza gelebilir. 

Ek hizmetleri bileti alırken bilete eklerseniz paket indirim hakkını kazanabilirsiniz. (Ek bagaj, koltuk seçimi, yemek seçimi gibi )

Flypgs gibi firmalar arasında fiyat farkları olabilir. Tüm firmaları tek bir ekrandan kontrol ederek en uygun bileti alabilirsiniz. Bunun için ise Plusfly.com'u tercih edebilirsiniz.