Buca Kaynaklar'daki İESOB Uygulamalı Eğitim Oteli'nde düzenlenen iftar programına İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İzmir Ticaret Borsası Başkanvekili Ercan Korkmaz, Ticaret İl Müdürü Şahin Ersü, SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal ile siyasi partilerin temsilcileri, kurum müdürleri ve  merkezde faaliyet gösteren odaların başkan ve yöneticileri katıldı.

Her yıl merkezde ve ilçelerde gerçekleştirdikleri iftarların artık geleneksel hale geldiğini kaydeden  İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, 6 ayrı bölgenin ardından merkezdeki programla bu yılki  iftarları tamamladıklarını söyledi.

Ramazan'ı iyi anlamalıyız

Konuşmasında oda yöneticilerine mesajlar veren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Ramazan ayının değerinin iyi kavranması gerektiğine dikkat çekti. Ramazan ayının sabır, bereket ve paylaşım ayı olduğunu hatırlatan Mutlu, teşkilat üyelerine tavsiyelerde bulundu. Birlik ve beraberliğin önemine değinen Mutlu  şunları söyledi: 'Ramazan ayı, insanlara ruhlarını, kalplerini arıtabilmeleri için fırsatlar sunar. Bu çerçevede yetime öksüze, fakire fukaraya, sahip çıkın. Yardımların makbulü gizli yapılanlardır. Günlük yaşamınızda, işlerinizde sevgi ve saygıyı esas alın. Bir olayı, bir kişiyi, iş hayatınızda veya sosyal yaşamınızdaki gelişmeleri değerlendirirken empati kurmayı ihmal etmeyin. Bu şekilde hoşgörünüz artacak, en sıkıntılı durumlarda bile bir çıkış noktası bulmanız kolaylaşacaktır. Ana babanız hayatta ise, kıymetini bilin.  Onları hoş tutmak, ihtiyaçlarını gidermek görevimizdir. Kalp kırmamaya özen gösterin, aranızdaki kırgınlıkları bitirin. Devlete millete sahip çıkın. Öfkenize ve nefsinize hâkim olun. Öfke ve nefis bir olup aklın önüne geçmesin. Sabretmesini bilmek ise her işin sonunda hayırlara vesile olur. Sabırlı olan kazançlı çıkar.'

Mutlu'nun ardından kürsüye gelen İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ile Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, esnaf temsilcileri ile duygu ve düşüncelerini paylaştı.